E.Coli şi stafilococ, în brânza de la cantina unei școli

Nu ai găsit subiectul dorit?
Foloseşte căutarea ...

E.Coli şi stafilococ, în brânza de la cantina unei școli

Sănătate 10 Martie 2016 / 17:02 431 accesări

Direcţia Sanitar-Veterinară și pentru Siguranța Alimentelor (DSVSA) Argeş a anunțat primele rezultate ale anchetei referitoare la cazurile de suspiciune de toxiinfecţie alimentară de la Şcoala nr. 16 din Pitești. Directorul DSVSA Argeş, Daniel Lupu, a declarat că, potrivit rezultatelor parţiale, în brânza servită elevilor în cantina școlii au fost depistate bacteria E.Coli şi stafilococ. ”Avem la proba de telemea de vacă stafilococ şi E.Coli. Se suspicionează toxiinfecţia alimentară cu herotoxină produsă de Escherichia Coli şi de către stafilococ. Atât probele analizate, cât şi tulpinile sunt trimise la Bucureşti, pentru confirmare. Brânza a fost procurată de la un depozit alimentar, iar depozitul alimentar s-a aprovizionat de la o societate din Ardeal”, a declarat directorul. Reamintim că, sâmbătă şi duminică (5 și 6 martie), 36 de copii s-au prezentat în spitalele din Argeş, după ce joi (3 martie) au mâncat la cantina Şcolii nr. 16 din Piteşti mamăligă cu brânză şi carne de pui. Toţi au acuzat o stare generală de rău, febră, vărsături şi scaune diareice. Joi, 20 de copii mai erau internaţi în unităţile spitaliceşti din judeţul Argeş. Mâncarea a fost pregătită într-un spaţiu din curtea şcolii al cărui teren aparţine unităţii de învăţământ, de către societatea cu care școala are un contract din 2008 în acest sens. Patronul cantinei Şcolii nr. 16 din Piteşti a fost amendat cu 4.000 de lei, pentru nepăstrarea probelor, neefectuarea corespunzătoare a triajului personalului şi pentru că angajaţii nu purtau mănuşi. Cantina a fost închisă de pe 6 martie.

Citește și:

Primele măsuri în cazul focarului de toxiinfecție alimentară din Argeș



12
Pagina a fost generata in 0.3997 secunde