Economia americană a intrat în recesiune

Nu ai găsit subiectul dorit?
Foloseşte căutarea ...

Economia americană a intrat în recesiune

Economie 28 Iulie 2022 / 17:06 615 accesări

Economia SUA s-a contractat din nou în ultimele trei luni, ceea ce indică cel puțin o recesiune tehnică, dacă nu chiar una de durată.

Departamentul de Comerț al Statelor Unite a anunțat că PIB-ul s-a contractat cu -0,9% în al doilea trimestru, după ce pierduse încă -1,6% în primele trei luni ale anului. Evoluția are loc pe fondul unei inflații de peste 9% care se scade din valoarea adăugată brută și este, cel mai probabil, cauza recesiunii.

Ieri, Rezerverele Federale au majorat cu încă +0,75% dobânda de referință, indicând că încă o majorare ar putea avea loc în septembrie și lăsând de înțeles că va lupta cu inflația chiar cu prețul intrării în recesiune. Președintele Fed, Jerome Powell, a declarat miercuri că nu crede că SUA se află în prezent într-o recesiune, precizând că “stabilitatea prețurilor este ceea care face ca întreaga economie să funcționeze”. Deși în Europa două trimestre economice de scădere economică sunt considerate a fi semnalul de intrare în recesiune, în SUA verdictul este dat de Biroul Național de Analize Economice, care ia în considerare mai mulți factori (inclusiv evoluția numărului de locuri de muncă) pe lângă evoluția PIB.

Aproape 70% dintre economiștii de top intervievați de Financial Times luna trecută au prezis că economia SUA va intra în recesiune abia anul viitor.

Sursă: BizidayŞtiri recomandate

12
Pagina a fost generata in 0.1357 secunde