Ediția 41 a miracolului cultural, debut într-„O noapte la Veneția”

Nu ai găsit subiectul dorit?
Foloseşte căutarea ...
La Teatrul „Oleg Danovski”, până pe 29 noiembrie

Ediția 41 a miracolului cultural, debut într-„O noapte la Veneția”

Cultură 25 Octombrie 2015 / 15:45 1252 accesări

Din 1975 până în prezent, România a trecut printr-o serie de schimbări. S-au întâmplat și s-au schimbat multe, ireversibil, impunând întregii societăți un ritm alert care a făcut și face în continuare casă bună cu superficialitatea. În această viteză uimitoare, la Constanța continuă să existe, în ciuda tuturor vicisitudinilor, o oază de normalitate, un miracol. Miracolul respectiv se numește Festivalul Internațional al Muzicii și Dansului. Anul acesta, evenimentul organizat de Teatrul Național de Operă și Balet „Oleg Danovski” aniversează 41 de ani. Sărbătoarea durează mai ceva ca-n povești. A început duminică, în acorduri straussiene, cu o „Noapte la Veneția” și continuă până pe 29 noiembrie. În acest interval sunt programate, pe parcursul a 14 seri, 18 evenimente artistice speciale.

CELEBRUL VASILE MOLDOVEANU REVINE ACASĂ Unic și irepetabil va fi momentul programat în această joi, de la ora 18.30. Atunci, maestrul Vasile Moldoveanu, tenorul născut la Constanța, care a cântat pe marile scene lirice ale lumii alături de nume celebre, precum Montserrat Caballe, Placido Domingo și Mirella Freni, va reveni pe scena tomitană. Aici a descoperit farmecul muzicii, aici a cântat în corul Operei. Întâlnirea cu Constanța natală va fi de neuitat. Va revedea chipuri și locuri dragi și le va vorbi tomitanilor despre marea sa iubire, Muzica.

După o pauză, potrivită pentru a mai estompa din emoții, constănțenii vor urmări joi seară un recital special, „Fermecătoarea operetă”, oferit de sopranele Doina Scripcaru, Patricia Seymour şi Mediana Vlad, acompaniate de pianista Gonul Aptula.

Regalul muzicii și al dansului continuă pe 1 noiembrie, de la ora 18.30, cu emoționanta poveste a frumoasei Violetta Valery, care va fi interpretată de soprana Diana Țugui. Conducerea muzicală a spectacolului verdian „Traviata” îi aparține maestrului Liviu Condriuc din Germania. Alte și alte momente speciale pentru iubitorii baletului, ai operei și ai muzicii simfonice, oferite de artiștii tomitani și invitații lor de top, din țară și de peste hotare, sunt cuprinse în programul acestui festin al artelor.

PACHETE PROMOȚIONALE Cei care doresc să fie prezenți în sala Teatrului „Oleg Danovski” pot să-și cumpere bilete pentru fiecare spectacol în parte sau pot să-și achiziționeze unul dintre cele șapte tipuri de abonamente rămase în vânzare, la prețuri speciale, cuprinse între 190 de lei - 13 spectacole și 140 de lei - 7 spectacole.

În prețul abonamentelor nu este cuprins spectacolul muzical-coregrafic pentru prichindei „S-au furat poveștile”, programat pe 17 noiembrie, la orele 10.00 și 11.30. Tichetele pot fi achiziționate de la casa de bilete din incinta Teatrului „Oleg Danovski”, de luni până vineri, între orele 11.00 și 17.00, și în seara spectacolelor, începând cu ora 17.30.

Citește și:

Începe regalul muzicii și al dansului, la Teatrul „Oleg Danovski”

Recitalul sopranei Daniela Vlădescu, reprogramat

„Romeo și Julieta” de la Constanța pleacă la Brașov

De 41 de ani, Constanța este pe harta internațională a operei şi baletului

Tenorul Vasile Moldoveanu, din nou acasă12
Pagina a fost generata in 0.2014 secunde