Editura Ex Ponto promovează lectura de versuri și eseuri la Gaudeamus

Nu ai găsit subiectul dorit?
Foloseşte căutarea ...

Editura Ex Ponto promovează lectura de versuri și eseuri la Gaudeamus

Cultură 09 August 2016 / 15:26 874 accesări

A mai rămas puțin până la deschiderea unuia dintre cele mai așteptate târguri de carte de la Marea Neagră. Este vorba despre Târgul Estival Gaudeamus - Litoral, care se va deschide joi, 11 august, de la ora 17.00, în piațeta Perla din Mamaia, în cadrul unei ceremonii speciale, organizată de Radio Constanța cu sprijinul Forțelor Navale, al Clubului Nautic Român și al Teatrului de Stat Constanța. La acea oră, în acordurile Muzicii Militare a Forțelor Navale, nouă veliere vor aduce la țărm cărți-simbol. Actorii de la Teatrul de Stat, îmbrăcați în costume de epocă, vor prelua volumele și le vor aduce la pavilionul Gaudeamus din piațeta Perla.

Tot joi, dar de la ora 19.00, iubitorii de literatură sunt așteptați în piațeta Perla la evenimentele editoriale organizate de editura dobrogeană Ex Ponto și de filiala Dobrogea a Uniunii Scriitorilor din România (USR). În prim-plan se va afla revista cu apariție trimestrială „Ex Ponto. Text, imagine, metatext”, care de la primul număr, din octombrie - decembrie 2003, apare neîntrerupt, ajungând în acest an la un număr aniversar: al 50-lea.

După aceea, vor fi prezentate trei volume care au apărut sub egida Editurii Ex Ponto: „Orizontul cărții. Recenzii și eseuri”, de Marina Cușa, „Semantica luminii” (versuri), de Mihaela Meravei, și „Poemele dimineții”, de Eduard Rosentzveig.

Prezentarea cărților va fi făcută de: Ovidiu Dunăreanu, Sorin Roșca, Mircea Lungu, Anastasia Dumitru și Angelo Mitchievici, președinte al USR, filiala Dobrogea, și președinte de onoare al ediției din acest an a Târgului Gaudeamus - Litoral.

Citește și:

Mare de cărţi la Gaudeamus Litoral 2016

Nouă veliere vor aduce la Constanța... cărți-simbol

Târgul Gaudeamus - Litoral, la Mamaia, între 11 și 15 august

„Biblia pierdută“ cu autograf se găseşte la „Carte La Nisip“, la Mangalia

Cartea face... valuri, pe faleza Cazinoului din Constanța12