Eduard Martin, judecat de același magistrat care l-a arestat pe Nicușor Constantinescu

Nu ai găsit subiectul dorit?
Foloseşte căutarea ...
Eduard Martin, judecat de același magistrat care l-a arestat pe Nicușor Constantinescu
Justiție 11 Octombrie 2017 / 10:30 1039 accesări 3 comentarii

Astăzi, la Curtea de Apel București, se judecă contestația la măsura arestării preventive dispusă de Tribunalul București împotriva administratorului Polaris M Holding, Eduard Martin.

Coincidență sau nu, judecătorul este Raluca Moroșanu, același magistrat care, în anul 2014, a decis arestarea preventivă a lui Nicușor Constantinescu, fostul președinte al CJ Constanța, în timp ce acesta se afla în Statele Unite, unde suferise o intervenție chirurgicală pentru cancer la prostată. Magistratul a luat această decizie a arestării în ciuda faptului că avocații lui Constantinescu au depus documente medicale emise de medici din SUA, autentificate cu apostila de la Haga și de secretarul pe justiție din New York.

Actele au fost contestate în instanță de procurorul DNA.

'Aceste acte pe care medicii le emit nu sunt puncte de vedere personale ale unui doctor. Reprezintă o analiză elaborată a conducerii spitalului. Azi (n.red. -joi) am avut neplăcuta situație de a constata că DNA contestă absolut orice document medical, contestă apostilările secretarului pe justiție din New York. Doamna procuror își permite să pună la îndoială toate tomografele, toate rezultatele medicale, probitatea profesională a medicului, nu are nicio limită, fără să aibă cunoștințe. Cred că singura soluție liniștitoare pentru DNA este ca domnul Nicușor Constantinescu să fie mort', declara la acea dată avocatul lui Nicușor Constantinescu, Cătălin Dancu.

Desemnarea aceluiași judecător în completul care judecă contestația lui Eduard Martin vine în contextul scandalului cauzat de dezvăluirile fostului colonel SRI Daniel Dragomir, care a explicat modul în care lucrează binomul SRI-DNA. Acesta a dezvăluit existența unor 'culoare ale Justiției', despre care spune că funcționează în modul următor: ofițerul SRI merge la DNA și împreună fabrică un dosar împotriva unei ținte. Ulterior, dosarul ajunge la un judecător care face parte tot din sistem, iar acesta judecă după cum i se dictează.

Cusută cu ață albă este și arestarea lui Eduard Martin, reținut în ziua în care trebuia să semneze o tranzacție foarte importantă pentru bugetul municipiului Constanța. Acesta renunța la penalități de 91 de milioane de euro, ceea ce reprezintă jumătate din bugetul anual al Constanței.

Arestarea a fost dispusă într-un dosar în care Eduard Martin era cercetat de doi ani în libertate și în care acesta s-a prezentat în fața anchetatorilor de fiecare dată când a fost solicitat.

3 comentarii

Cititoare 03:58:57 / 12 Octombrie 2017
Pentru Nicu duru

Cu câți bani sunteți plătit pentru veninul dvs.?Dormiți bine noaptea om rău și mincinos?

Rizescu 12:11:55 / 12 Octombrie 2017
Stroe si ai lui

Pe cand vom auzi si de anchetarea talharilor de la 2x1 Holding? Cand vor fi anchetate traficul de influenta, luarea de mita, spolierea constantenilor de tristul cuplu Dumitache Ion si Stroe Felix? Cand se va incheia aceasta mascarada si vor fi anchetate cu simt de raspundere hotiile care se fac in Portul Constanta? Se pare ca acum asistam DOAR la o reglare de conturi mafiota, in care unii au pactizat cu SISTEMUL, se infiltreaza peste tot in structurile de decizie - in special tineri pensionari de stat, militieni, vamesi, portarei, apevisti - si folosind procuratura ii elimina pe ceilalti de peste tot. Asta pentru ca indivizi de genul asta nu reprezinta nimic in fata cetatenilor si niciodata nu I-ar vota NIMENI. In Romania democratia a sucombat sub atacul statului securistic mafiot, ai carui reprezentanti de baza sunt, paradoxal, cei tineri sau foarte tineri si, de altfel, fara nicio sansa in viata, intrucat cei mai multi dintre ei au absolvit diverse forme de invatamant tip sereleu (Saguna, Spiru, Cantemir, Gaudeamus etc) si sunt agramati, analfabeti functional, dar extrem de dornici de parvenire. Exemple in acest sens sunt Tutuianu, Babu, Rasauteanu, Palaz, Learciu, Fagadau si altii ca astia pusi pe diverse functii, ei avand muci in freza. Cine ii tine si ii sustine? De ce arata orasul de rahat, prafuit si intunecat?

nicu duru 10:36:35 / 15 Octombrie 2017
Slugile din redactie..

Dar despre Dumitru Martin de ce nu pomeniti nimic??? A fost arestat si condamnat in SUA... A fost tot conspiratie si persecutat politic??? Slugile scriu doar ce le dicteaza stapani.. Cat priveste presedintele slugilor ales vad ca s-a vindecat si de cancer si de bolile de inima in puscarie... C e minune face terciu... Sclavilor...

Adaugă comentariul tău

NOTĂ: Te rugăm să comentezi la subiect. Sunt interzise atacurile la persoană, limbajul vulgar sau tendenţios şi postarea materialelor publicitare. Încălcarea acestor norme va fi sancţionată cu ştergerea imediată a comentariului.

Ştiri recomandate

Pagina a fost generata in 0.1895 secunde