Edward Iordănescu: Belgia este un adversar colosal

Nu ai găsit subiectul dorit?
Foloseşte căutarea ...

Edward Iordănescu: Belgia este un adversar colosal

Sport 22 Iunie 2024 / 15:29 635 accesări

Selecţionerul echipei naţionale de fotbal a României, Edward Iordănescu, a declarat că prima reprezentativă are în faţă o provocare la un nivel superior, urmând să întâlnească Belgia în cel de-al doilea meci de la EURO 2024, "un adversar colosal", în opinia sa.

"Mâine ne aşteaptă o nouă provocare, o provocare la un nivel superior ţinând cont şi de context. Belgia este locul 3 în ierarhia mondială, are jucători foarte valoroşi şi vine cu o nevoie foarte mare de puncte. Reprezintă o provocare foarte mare pentru noi, dar sunt sigur că suntem pregătiţi să dăm tot ce avem mai bun. În rest, adversarul este unul colosal, asta e realitatea. Are multă valoare, în primul meci a avut 4-5 ocazii imense.
Însă intrăm în teren cu gândul să câştigăm meciul, să ne punem în slujba tricolorului. Dacă în final un egal ne-ar fi suficient să ne calificăm, atunci punctul e binevenit... însă gândirea noastră a fost întotdeauna de a scoate maximum din fiecare joc. Şi aşa vom intra şi mâine", a declarat Iordănescu.

Iordănescu a dezvăluit că nu va face multe schimbări în echipă faţă de partida cu Ucraina.

"Multe schimbări nu vor fi pentru meciul de mâine pentru că am avut timp suficient ca să ne recuperăm. Cu toate că va fi din nou nevoie de un consum fantastic de energie şi unul mental pentru a avea o prestaţie aşa cum românii noştri aşteaptă.

Dacă ne-am califica după meciul de mâine ar însemna istorie, ar însemna un exemplu fantastic pentru sportul din România şi chiar şi pentru alte domenii. Rezultatul cu Ucraina a adunat din nou poporul nostru, am simţit o altă unitate, altă încredere, am simţit bucurie şi speranţă la românii noştri. Iar aceste lucruri ne motivează şi mai tare pentru meciul de mâine. Trebuie să fim foarte eficienţi contra Belgiei, chiar pragmatici şi echilibraţi pe toate momentele jocului", a precizat el.

Naţionala de fotbal a României a debutat cu o victorie la Campionatul European de fotbal - EURO 2024, găzduit de Germania, 3-0 (1-0) cu Ucraina, luni, pe Football Arena din Munchen, în Grupa E.Ştiri recomandate

12