Edward Iordănescu: Îmi doresc ca suporterii să vadă o nouă naţională

Nu ai găsit subiectul dorit?
Foloseşte căutarea ...

Edward Iordănescu: Îmi doresc ca suporterii să vadă o nouă naţională

Sport 22 Septembrie 2022 / 20:33 395 accesări
Foto: Federația Română de Fotbal

Foto: Federația Română de Fotbal

Selecţionerul Edward Iordănescu a declarat, joi, într-o conferinţă de presă, că îşi doreşte ca în partida de vineri, cu Finlanda, din Liga Naţiunilor, suporterii să aibă posibilitatea să vadă o altă echipă naţională de fotbal a României, care să aibă şanse de calificare la Campionatul European.

"Pentru mine istoria şi statistica au rolul lor, dar ştim că atunci când intrăm pe teren nimic nu îţi garantează un rezultat pozitiv. Din punctul meu de vedere, în iunie dezamăgirea personală a fost una mare, dar încrederea şi aşteptările rămân la fel de mari. Şi am argumente în sensul ăsta, pot să spun că în urmă unei analize complexe am avut şi destul de multă neşansă, atât în afara terenului, pentru că am avut o serie de probleme cu jucătorii, cât şi în jocurile propriu zise. Îmi doresc ca suporterii echipei naţionale să vadă o nouă naţională, cu totul altă abordare, îmi doresc mai multă încredere, mai mult curaj, mai mult devotament, mai multă ambiţie şi mai multor orgoliu. Îmi doresc consolidarea unei echipe naţionale care să aibă o şanse reale pentru Campionatul European", a declarat Iordănescu.


Tehnicianul a precizat că şi-a conturat un tablou al situaţiei de la echipa naţională după ultimele două acţiuni şi că speră ca în următoarele două meciuri "tricolorii" să schimbe imaginea lăsată în luna iunie:

"Sunt la a treia acţiune la echipa naţională şi pot spune că în momentul de faţă am în linii mari un tablou complet asupra situaţiei. Am simţit că jucătorii au început să înţeleagă şi să îşi însuşească dorinţele noastre şi mesajele pe care le dăm către ei, ne rămâne ca acest lucru să îl demonstreze şi pe teren. Trebuie să începem să arătăm ca o echipă care are aspiraţii cu şanse reale pentru calificarea la turneul final. Trebuie să începem să arătăm bine şi să schimbăm imaginea şi impresia lăsată în iunie".


Antrenorul naţionalei a precizat că selecţionata României este una "tânără, în căutare".

"Pun foarte multă presiune pe comportamentul lor. Îmi doresc foarte tare să ne schimbăm gândirea, îmi doresc să fim mult mai combativi, cu alt spirit, cu altă personalitate în joc, efectiv să ne sacrificăm pentru rezultat. Şi când tragem linie la această acţiune să avem o poziţie mult mai bună în clasament, pentru că avem şanse teoretice şi la locul 1. Să avem nişte răspunsuri şi să rămânem cu impresia că ne dorim puncte, să avem speranţe, să rămânem cu speranţe. Sunt lucrurile pe care toţi suporterii echipei naţionale le aşteaptă, a completatIordănescu, fiind întrebat ce se aşteaptă să vadă nou la naţională în jocul cu Finlanda.

România va întâlni Finlanda, vineri (ora 21:45), pe Stadionul Olimpic din Helsinki, iar meciul cu Bosnia-Herţegovina va avea loc luni, 26 septembrie (ora 21:45), pe Stadionul Rapid-Giuleşti din Bucureşti.Ştiri recomandate

12
Pagina a fost generata in 0.1257 secunde