Efective mărite ale Gărzii de Coastă în punctele de frontieră, în minivacanţa de Rusalii

Nu ai găsit subiectul dorit?
Foloseşte căutarea ...

Efective mărite ale Gărzii de Coastă în punctele de frontieră, în minivacanţa de Rusalii

Eveniment 21 Iunie 2024 / 20:04 585 accesări

Având în vedere că, în acest sfârșit de săptămână avem o minivacanță de 3 zile prilejuită de sărbătoarea Rusaliilor, Poliția de Frontieră Română şi-a adaptat misiunile în scopul fluidizării traficului în punctele de trecere a frontierei, precum şi pentru întărirea dispozitivului de supraveghere şi control la frontiera de stat.

Astfel, în această perioadă, aproximativ 3.900 poliţişti de frontieră vor desfăşura, zilnic, activităţi de supraveghere şi control la frontiera de stat, precum şi pentru prevenirea și combaterea infracționalității transfrontaliere.

în perioada 21 - 24 iunie, aproximativ 300 de poliţişti de frontieră din cadrul Gărzii de Coastă vor desfăşura zilnic activităţi specifice în punctele de trecere, precum şi de supraveghere a frontierei de stat. Aceştia vor folosi mijloacele de mobilitate navală şi terestră din dotare, precum şi mijloacele tehnice speciale de supraveghere a frontierei.

"În acest weekend prelungit ne aşteptăm la valori de trafic crescute în punctele de trecere a frontierei de stat de la frontiera cu Bulgaria, pentru că mulţi români aleg să-şi petreacă vacanţa în afara ţării. Valorile de trafic vor fi crescute pe sensul de ieşire, la începutul perioadei, şi pe sensul de intrare la finalul perioadei", reiese dintr-un comunicat de presă transmis de Garda de Coastă.


Poliţiştii le recomandă persoanelor care urmează să tranziteze frontiera de stat să utilizeze toate punctele de trecere a frontierei deschise circulaţiei internaţionale, să se informeze despre timpul de aşteptare în punctele de trecere, de pe site-ul Poliţiei de Frontieră Române, la secţiunea Trafic Online şi să deţină şi să pregătească în prealabil documentele de călătorie pentru trecerea frontierei de stat.

În judeţul Constanţa, la frontiera cu Bulgaria, sunt deschise cinci puncte de trecere: Vama Veche, Negru Vodă, Dobromir, Lipniţa şi Ostrov.

"PTF Dobromir şi Lipniţa au ca program de funcţionare 08 - 20. De regulă, PTF Lipniţa şi Dobromir au valori de trafic scăzute, fapt pentru care, dacă pentru a ajunge la destinaţia dumneavoastră consideraţi că puteţi tranzita unul dintre aceste puncte, nu ezitaţi să o faceţi", se mai spune în comunicat.

Garda de Coastă mai informează că va lua măsuri gradual, în funcţie de traficul din punctele de trecere, pentru diminuarea timpului de aşteptare atât pe sensul de ieşire, cât şi pe sensul de intrare, prin suplimentarea numărului de poliţişti de frontieră care efectuează controlul, cât şi prin utilizarea la maxim a infrastructurii punctelor de trecere.Ştiri recomandate

12