Eficacitatea aspirinei împotriva cancerului, testată printr-un studiu clinic

Nu ai găsit subiectul dorit?
Foloseşte căutarea ...
Eficacitatea aspirinei împotriva cancerului, testată printr-un studiu clinic
Lifestyle 23 Octombrie 2015 / 15:29 499 accesări 0 comentarii

Cel mai amplu studiu clinic menit să testeze eficacitatea aspirinei în stoparea sau întârzierea recidivei cancerului a fost lansat joi, în Marea Britanie, informează agenția France Presse. Acest studiu, intitulat ”Adaugă Aspirină - faza a III-a”, este planificat să dureze 12 ani și implică 11.000 de persoane care primesc sau au primit tratament pentru cancerul de sân, esofag, intestin, prostată sau de stomac.

Pentru efectuarea acestui studiu, circa 9.000 de pacienți vor fi recrutați în Marea Britanie și 2.000 în India. Participanții vor fi împărțiți în trei grupuri: unul va primi, timp de cinci ani, 300 mg de aspirină pe zi, altul - 100 mg, iar cel de al treilea va fi un grup placebo sau echivalent. Pacienții vor fi urmăriți apoi, din punct de vedere medical, încă cinci ani. ”Acest studiu poate schimba jocul”, a declarat dr. Fiona Reddington, de la institutul britanic pentru cercetare în domeniul cancerului. ”Efectele potențiale ale aspirinei asupra cancerului sunt fascinante și sperăm că acest test ne va da un răspuns clar privind eficacitatea sa în ceea ce privește prevenirea”, a adăugat ea.

Unul dintre cele mai comune și mai ieftine medicamente pe plan mondial, aspirina, poate ajuta la prevenirea evenimentelor cardiovasculare, iar studii anterioare au arătat beneficiile sale în prevenirea unor forme de cancer. ”Această lucrare vizează oferirea unui răspuns odată pentru totdeauna”, a spus profesorul Ruth Langley, un responsabil al unității de cercetare de la University College din Londra (UCL). ”Dacă descoperim că aspirina poate opri recidiva acestor tipuri de cancer, ea ar putea să schimbe tratamentele viitoare și să ofere un mijloc simplu și ieftin de luptă împotriva bolii”, a adăugat sursa citată de AFP.

Citește și:

Persoanele înalte, mai predispuse la cancer?

Aspirina ar putea dubla speranța de viață la bolnavii de cancer

Aspirina, în lupta anticancer?

Ce spun medicii britanici despre aspirină?

Taguri articol


Ştiri recomandate

Pagina a fost generata in 0.1264 secunde