Elena Udrea şi Alina Bica, eliberate din arestul preventiv

Nu ai găsit subiectul dorit?
Foloseşte căutarea ...

Elena Udrea şi Alina Bica, eliberate din arestul preventiv

Justiție 24 Decembrie 2018 / 20:21 956 accesări

Elena Udrea şi Alina Bica vor petrece Crăciunul în libertatea. Magistraţii Tribunalului din Pavas au decis luni eliberarea din arest preventiv a Elenei Udrea şi a Alinei Bica, informează ameliarueda.com. Elena Udrea şi Alina Bica au ieşit din închisoare. Înainte de a fi eliberate, cele două au ajuns la Departamentul de Migraţie din Costa Rica pentru verificări. Ministerul Public din Costa Rica a cerut eliberarea celor două după ce a primit din partea Ministerului de Justiţie din România documente care atestau retragerea cererilor de extrădare. Informaţia a fost confirmată şi de iubitul Elenei Udrea, Adrian Alexandrov, care se află şi el în Costa Rica.

Închisoarea Vilma Curling unde se afla Elena Udrea și Alina Bica a primit ordinul de eliberare pentru cele două din partea Tribunalului Penal din Pavas, cel care a dispus să fie puse în libertate de urgenţă. După procedurile legale, Elena Udrea și Alina Bica vor putea ieși din închisoarea Vilma Curling, unde sunt încarcerate de aproape 3 luni, de pe data de 3 octombrie.

Ministerul Public din Costa Rica a anunțat oficial că s-a declanșat procedura eliberării fostului ministru al Dezvoltării din pușcăria costaricană. Decizia vine după ce ministrul Justiției Tudorel Toader a anuntat autoritățile din Costa Rica privind documentele de retragere a cererilor de extrădare. Cu mai multe informații a venit avocatul Elenei Udrea, la România TV.

Tudorel Toader explică semnarea documentelor pentru eliberarea Elenei Udrea şi Alinei Bica: "Aşa spune legea".

"Eu am vorbit cu avocata din Costa Rica care mi-a comunicat cam aceleași informații. Ministerul Public din Costa Rica a fost informat de Ministerul din România faptul că s-au emis documentele de retragere ale solicitării de extrădare. Acum, este o chestiune de ore, minute, până când totul se va pronunța. Atunci se va întâmpla lucrul pe care l-a dorit: să-și petreacă sărbătorile alături de familie și fetiță", a spus Veronel Rădulescu.

Apărătorul în instanță al Elenei Udrea a menționat că aceasta se va întoarce în România, imediat ce va rezolva problema cu pașaportul.12