Elevii de la „Regina Maria” au impresionat la „Orpheus”, ediţia a XVI-a

Nu ai găsit subiectul dorit?
Foloseşte căutarea ...

Elevii de la „Regina Maria” au impresionat la „Orpheus”, ediţia a XVI-a

Educație 29 Mai 2018 / 18:18 610 accesări

În perioada 25 - 28 mai, s-a desfășurat, la Târgu-Jiu, Concursul de Muzică, Arte Vizuale şi Arta Actorului „Orpheus” ediţia a XVI-a, inclus în CAEN din anul 2016, organizat de Liceul de Arte „Constantin Brăiloiu” Târgu Jiu. Pentru acest concurs, elevii de la secţia Arta Actorului au pregătit un repertoriu consistent care a cuprins atât poezie, cât și proză. Competiția a întrunit elevii claselor IX –XII din licee vocaționale din ţară. Printre cei remarcaţi de membrii juriului s-au numărat şi elevii: Ana-Maria Trofin (clasa a XI-a), Daria Panaite (clasa a X-a), Beatrice Georgiana Marciuc (clasa a IX-a) – premiul I; Nicoleta Zghibarță (clasa a XI-a), Roberto Florian Savu (clasa a X-a) - premiul II; Carol Tudor Savin (clasa a XI-a), Maria Victoria Galanton (clasa a X-a), Andreea Maria Ciurea (clasa a IX-a) – premiul III; Ada Alexandra Rusu (clasa a XI-a), Otilia Teodora Alexiu (clas a X-a), Cristina Cristea și Andrei Calu (clasa a IX-a) – menţiune.

Elevii Colegiului Naţional de Arte „Regina Maria” au fost pregătiţi de conf. univ.dr. Dana Enache, iar efortul depus de aceasta s-a concretizat în numeroasele premii obţinute. Preşedintele juriului, actorul Radu Bogdan Ghelu, a considerat ca această competiţie a fost, de fapt, „un adevărat atelier de teatru profesionist” şi că elevii participanţi „au clasă, au stofă şi-s croiți cu talent”.

Îi veți mai putea urmări pe elevii coordonați de conf. univ. dr Dana Enache, în data de 21 iunie, în spectacolul cu piesa „Hamlet”, în cadrul Festivalului Internațional de Teatru Antic „Miturile Cetății” 2018.

Taguri articol


12
Pagina a fost generata in 0.1829 secunde