Elevii găsesc „leacuri” împotriva violenței în școală

Nu ai găsit subiectul dorit?
Foloseşte căutarea ...
Constanța, pe podium la Olimpiada națională de cultură civică

Elevii găsesc „leacuri” împotriva violenței în școală

Educație 09 Aprilie 2018 / 11:25 633 accesări

Unii cu vacanța, alții cu olimpiadele! Și cum Constanța nu duce lipsă de copii talentați și dedicați, două eleve ale Liceului Teoretic Lucian Blaga au reușit performanța de a urca pe podiumul Olimpiadei naționale de științe socio-umane. Alexia Dumitru și Alexia Gheorghie sunt eleve în clasa a VII-a și s-au întors de la olimpiada națională de științe socio-umane cu premiul al III-lea. Olimpiada s-a desfășurat în săptămâna 2-6 aprilie 2018, la Iași, iar în concurs au participat 38 de echipaje din toată țara. Potrivit consilierului de imagine al unității de învățământ, Simona Dragomir, elevele au elaborat un proiect prin care și-au propus rezolvarea situațiilor în care dreptul copilului la protecție împotriva oricăror forme de violență, vătămare sau abuz fizic și mental nu este întotdeauna respectat în școală. Subiect destul de delicat și complicat, în același timp.

Lucrarea celor două fete a fost evaluată cu 9.30, fiind a treia notă din concurs. „A fost o experiență foarte frumoasă, fiind prima noastră participare la o olimpiadă națională. Ne-a făcut plăcere să facem parte din lotul olimpic. Vrem să-i mulțumim profesoarei noastre Mariana Ștefan pentru timpul investit în pregătirea noastră. Subiectul a fost destul de ușor, ne așteptam la ceva mai greu. La Iași totul a fost bine organizat, am vizitat multe locuri interesante. Deschiderea și premierea s-au desfășurat în niște locuri deosebite. Anul viitor sperăm să ajungem iar la națională și, de ce nu, să obținem locul I”, au precizat cele două eleve. „Sunt mândră de performanța celor două eleve, însă în spatele acestui rezultat au stat multe ore de pregătire suplimentară. Cele două eleve au fost foarte serioase, implicate, au cooperat, au format cu adevărat o echipă pentru a obține un rezultat frumos. Cu siguranță această experiență va fi de neuitat pentru ele și va contribui la dezvoltarea lor personală”, a menționat profesoara care le-a îndrumat pe fete, Mariana Ștefan.

Directorul instituției de învățământ, Iuliana Linea a fost, la rândul ei, foarte încântată de rezultatul obținut de cele două eleve. „Performanţa este un motiv de mândrie pentru întreaga comunitate şcolară şi pentru cea locală. Elevele noastre sunt un model de urmat pentru colegii lor deoarece au demonstrat că prin muncă, dăruire, ambiţie pot reuşi să obţină rezultate foarte bune! Doresc să le felicit pe Alexia Dumitru şi pe Alexia Gheorghie pentru seriozitatea dovedită şi pentru munca depusă, pe doamna profesor Mariana Ştefan pentru dăruirea pe care o demonstrează an de an în pregătirea elevilor şi, nu în ultimul rând, doresc să le mulţumesc părinţilor care îşi susţin copiii în traseul lor educaţional.”, a declarat directorul școlii.

Taguri articol


12
Pagina a fost generata in 0.4065 secunde