Elevii, invitați la Concursul Naţional de Creație Plastică „Arta - între Talent și Dăruire”!

Nu ai găsit subiectul dorit?
Foloseşte căutarea ...
Elevii, invitați la Concursul Naţional de Creație Plastică „Arta - între Talent și Dăruire”!
Educație 19 Noiembrie 2019 / 20:04 1029 accesări 0 comentarii

Ediția 2018 -2019

Ediția 2018 -2019

Ediția 2018 -2019

Ediția 2018 -2019

Ediția 2018 -2019

Ediția 2018 -2019

Ediția 2018 -2019

Ediția 2018 -2019

În perioada noiembrie 2019 - iunie 2020 va avea loc la București, unul dintre cele mai mari evenimente artistice din țară, Concursul Naţional de Creație Plastică „Arta - între Talent și Dăruire”.

Proiectul ajuns la ediția a VI-a este organizat de Fundația „Prețuieste Clipa“, în parteneriat cu Școala Gimnazială „Prof. Ion Vişoiu“ și este aprobat în Calendarul Activităţilor Extraşcolare Naţionale (CAEN) al Ministerului Educației Naționale.

Concursul cuprinde două secțiuni: Creație Plastică - cu tematica Fereastră către Viitor, unde elevii vor surprinde viziunea despre viitor, perspective, meserii, locuri natale în viitor, comuniunea dintre om și natură în viitor, mijloace de transport și călătorii în viitor, iar în cadrul secțiunii Icoane pe Sticlă tematica este Iconografia Tradițională Românească.

Retrospectiva ediției anterioare demponstrează că evenimentul este unul dintre cele mai ample concursuri artistice din Capitală, și nu numai! În total, anul trecut au dat curs invitației de participare 500 de profesori coordonatatori din toată ţara, din Republica Moldova, Grecia și din Ucraina, însumând peste 3.000 de lucrări de creație plastică și 300 de icoane pe sticlă.

Concursul face parte din categoria activităţilor extraşcolare şi este deschis participării tuturor elevilor din ciclurile de învățământ sau cluburi de artă: primar, gimnazial și liceal. Concursul este gratuit şi nu percepe nicio taxă de participare.

În urma unei selecții, cei mai talentați elevi din ța,ră vor participa la etapa directă ce va avea loc sâmbătă, 9 mai 2020, începând cu ora 9.00 la Sala Madgearu (Pavilion B3) în incinta Romexpo București, unde timp de 4 ore vor picta pe o temă dată sau vor realiza o icoană pe sticlă. În aceeași zi, începând cu ora 16.00, vor avea lor vernisajul concursului, festivitatea de premiere și decernarea premiilor.

Se vor acorda premiile I, II, III și mențiuni pentru fiecare secțiune și grupă de vârstă. Premiile și diplomele vor fi înmânate la festivitatea de premiere. Se acordă diplome de participare tuturor elevilor. Premiile vor fi oferite cu spijinul sponsorilor. Lucrările din cadrul secțiunilor vor fi publicate în catalogul ediției. Juriul concursului este constituit din artiști plastici apartinând UAP și inspectori de specialitate.

Regulamentul integral, precum și toate detaliile referitoare la organizare se găsesc pe pagina de facebook: https://www.facebook.com/concursarta.talentsidaruire/.Pagina a fost generata in 0.1342 secunde