Elevii nu mai au voie cu telefoane la ore

Nu ai găsit subiectul dorit?
Foloseşte căutarea ...

Elevii nu mai au voie cu telefoane la ore

Social 23 Septembrie 2023 / 09:05 865 accesări

Noua lege a educaţiei naţionale interzice utilizarea telefoanelor mobile în timpul orelor este interzisă în învăţământul preşcolar, primar şi gimnazial.

Astfel, la grădiniţă, în clasele primare şi la gimnaziu, toate telefoanele mobile ale copiilor sunt strânse şi încuiate sub cheie pe durata cursurilor. Cei care nu predau dispozitivele riscă să rămână fără ele. Doar la liceu elevii au voie să le aibă asupra lor, dar nici ei nu au dreptul să le folosească independent la cursuri. Noutatea pe care o aduce legea educaţiei naţionale acum este pârghia legală prin care profesorii de la gimnaziu sau învăţătorii pot confisca telefoanele mobile de la elevii care aleg să le folosească în timpul orelor de curs.

Dispozitivele vor fi predate părinţilor sau aparţînătorilor legali. În cazul elevilor de liceu este nevoie de regulă adoptată la nivelul fiecărei unităţi de învăţământ în cadrul consiliului de administraţie al şcolii.

Prin regulamentele proprii, şcolile pot decide inclusiv scăderea notei la purtare în cazul elevilor care nu respectă regulă.Ştiri recomandate

12