Elevii şi studenţii, indignaţi profund, de Ziua Constanţei! Ştie Făgădău de ce

Nu ai găsit subiectul dorit?
Foloseşte căutarea ...
În aşteptarea inevitabilului Elevii şi studenţii, indignaţi profund, de Ziua Constanţei! Ştie Făgădău de ce
Social 20 Mai 2018 / 18:06 2838 accesări

Președintele Federației Tinerilor din Constanța, Alexandru Bajdechi: „Această paradă este făcută ca să ascundă incompetența administrației care a anulat licitația pentru organizarea evenimentelor de Ziua Constanței”

Președintele Federației Tinerilor din Constanța, Alexandru Bajdechi: „Această paradă este făcută ca să ascundă incompetența administrației care a anulat licitația pentru organizarea evenimentelor de Ziua Constanței”

Defilarea lui Făgădău de Ziua Constanţei – sigura modalitate în care primarul nostru a găsit de cuviinţă să „salveze” o celebrare ratată în fiecare an – a aprins rugul doleanţelor, îndreptăţite, ale elevilor şi studenţilor constănţeni, care îi reproşează primarului că face manifestaţii cu iz comunist ca să ascundă incompetenţa administraţiei pe care o conduce şi că s-a gândit să se folosească de tineri ca de o masă de manevră.

Redăm, în continuare, integral, comunicatul Asociației Elevilor din Constanța și Asociației Studenților din Constanța, comunicat care nu mai are nevoie de niciun comentariu.

„Asociația Elevilor din Constanța și Asociația Studenților din Constanța, reunite în cadrul Federației Tinerilor din Constanța, își manifestă nelămurirea și indignarea cu privire la organizarea unei parade cu ocazia Zilei Constanței, parada care va cuprinde elevi și studenți îmbrăcați în uniformă, conform relatărilor din mass-media.

Asociația Elevilor din Constanța și Asociația Studenților din Constanța nu au fost consultate cu privire la desfășurarea unui asemenea eveniment. Acest lucru este relevant deoarece ambele organizații au avut numeroase conflicte cu autoritățile publice locale din Constanța cu privire la nerespectarea drepturilor elevilor și studenților.

Mai mult, Asociația Elevilor din Constanța desfășoară de câteva luni o campanie cu privire la respectarea legii de către primarul municipiului Constanța cu privire la paza în școli. În acest context, nu putem să nu constatăm că reacția autorităților locale este de a folosi elevii și studenții pe post de figuranți. „Suntem revoltați de această manifestare specifică regimurilor totalitare. Primarul Constanței nu înțelege să rezolve problemele elevilor, studenților, tinerilor, ci preferă să organizeze evenimente în care tinerii sunt doar niște figuranți, persoane fără voce, fără personalitate, fără probleme. Pe 2 mai a fost Ziua Națională a Tinerilor și Primăria Constanța nu a desfășurat niciun eveniment. Acesta este interesul real al administrației pentru tineri, adică interes zero. Această paradă este făcută ca să ascundă incompetența administrației care a anulat licitația pentru organizarea evenimentelor de Ziua Constanței”, a declarat președintele Federației Tinerilor din Constanța, Alexandru Bajdechi.

„Activitatea organizată de municipalitate nu are niciun fel de finalitate. Simpla paradă desfășurată fie în uniforme militare, fie în uniforme școlare, fără a avea un anumit obiectiv, ne face să credem că tinerii sunt în continuare folosiți la manifestații precum cele din vremurile de mult apuse. Considerăm că o astfel de paradă ar putea avea loc cu ocazia absolvirii studiilor, asigurând astfel și un conținut evenimentului și că actuala formulă de organizare identificată nu este una ce ar suscita interesul real al studenților”, a declarat George Farauanu, vicepreședinte al Federației și președintele Asociației Studenților din Constanța.

„Nu pot decât să îmi exprim profunda dezamăgire cu privire la această acțiune organizată cu ocazia Zilei Constanței. La ultima verificare ne aflam în secolul 21, la aproape 30 de ani de la Revoluție, și totuși, reminiscențele perioadei comunismului încă se resimt. Este foarte grav faptul că persoana de la conducerea orașului promovează astfel de evenimente, ba chiar și le asumă ca fiind o normalitate și promite că, în timpul mandatului său, acestea vor perpetua. Nu am apucat să trăiesc în acea perioadă grea pentru poporul român, și nici nu afirm că pot înțelege greutățile prin care toți cetățenii României au trecut, dar sunt foarte sigur că nu îmi doresc să ne întoarcem acolo. Ar trebui să ne trezim la realitate și să conștientizăm faptul că, prin acest tip de acțiuni, tinerii nu vor învăța ce înseamnă a fi mândru de orașul lor, ci mai degrabă se vor întreba de ce sunt nevoiți să urmeze aceste directive. Singura cale prin care dragostea pentru oraș poate fi inspirată către oameni este prin a îl face un loc unde aceștia să se poată simți cu adevărat bine, nu prin impunerea acesteia”, a declarat Mihai Tănase, președintele Asociației Elevilor din Constanța”.Ştiri recomandate

12
Pagina a fost generata in 0.1168 secunde