Elicopter plin cu diplomați, doborât peste o școală

Nu ai găsit subiectul dorit?
Foloseşte căutarea ...
Tragedie aeriană în Pakistan

Elicopter plin cu diplomați, doborât peste o școală

Externe 09 Mai 2015 / 00:00 916 accesări

Un elicopter militar s-a prăbuşit în nordul Pakistanului, vineri, provocând moartea a şase persoane, inclusiv a ambasadorilor Norvegiei, Leif Larsen, şi Filipinelor, Domingo Lucenario Jr . La bordul elicopterului se afla şi ambasadorul României în Pakistan. MAE a reuşit să-l contacteze telefonic pe ambasadorul român, Emilian Ion, care a confirmat că este în afara oricărui pericol. Atât premierul Victor Ponta, cât și preşedintele Klaus Iohannis au anunțat că au primit asigurări că s-a vorbit cu ambasadorul României în Pakistan și că acesta este în siguranță.

Elicopterul Mi-17 doborât făcea parte dintr-un grup de trei elicoptere ale armatei, care transportau diplomaţi către regiunea muntoasă Gilgit-Baltistan din nordul Pakistanului, unde urmau să se întâlnească cu premierul acestei țări. Celelalte două elicoptere au aterizat în siguranţă. Potrivit postului Geo TV, surse din domeniul securităţii au afirmat că din primele investigaţii reiese că prăbuşirea a fost cauzată de o defecţiune la rotorul din coada elicopterului. Acesta s-a prăbuşit în zona Naltar, pe o şcoală care era goală în acel moment. Armata a informat că la bord se aflau 17 persoane, dintre care şase cetăţeni pakistanezi şi 11 străini. Doi piloţi şi soţiile ambasadorilor indonezian şi malaezian au murit de asemenea în urma prăbuşirii elicopterului, a anunțat purtătorul de cuvânt al armatei. Celelalte persoane au fost rănite, inclusiv ambasadorii polonez şi olandez, a adăugat el. Potrivit BBC News Online, oficialii se deplasau în regiunea disputată Kashmir, pentru a participa la inaugurarea unui proiect turistic.

Un purtător de cuvânt al Mişcării Talibanilor Pakistanezi (TTP), Muhammad Khurasani, a revendicat doborârea elicopterului în nordul Pakistanului. Într-un e-mail transmis postului de radio Mashaal, Khurasani a precizat că atacul viza doborârea altui elicopter, în care se afla premierul pakistanez, Nawaz Sharif.

Taguri articol


12
Pagina a fost generata in 0.1603 secunde