„Elixirul dragostei”, remediu pentru proasta dispoziție

Nu ai găsit subiectul dorit?
Foloseşte căutarea ...

„Elixirul dragostei”, remediu pentru proasta dispoziție

Cultură 13 Martie 2016 / 23:33 954 accesări

Constănțenii care au vrut să rupă ritmul monoton al cotidianului alegând să meargă la Operă, pe o vreme nu tocmai prietenoasă, au... savurat, duminică seară, spumosul „Elixir al dragostei”, pe acordurile muzicii lui Gaetano Donizetti. Sub bagheta dirijorului italian Franco Giacosa, spectacolul a adus buna dispoziție în sala Teatrului Național al Operei și Balet „Oleg Danovski”. Muzica sprințară a acestui neîntrecut maestru al belcantoului, acțiunea dinamică, chinurile îndrăgostitului Nemorino, frământările aparent indiferentei Adina, șarmul șarlatanului „doctor” Dulcamara și fanfaronada amorezatului Belcore au abătut atenția publicului de la propriile frământări.

În rolul lui Nemorino, care apelează la elixirul lui Dulcamara (un delicios vin de Bordeaux) pentru a înnmuia inima Adinei, publicul l-a aplaudat pe tenorul Doru Iftene, cel care, cu o zi înainte, evoluase pe scenă în rolul păcălitului Gabriel Eisenstein din opereta „Liliacul”, de Johann Strauss-fiul. De altfel, alți doi artiști lirici au revenit, duminică seară, pe scena tomitană după ce sâmbătă își susținuseră partiturile straussiene: baritonul Marius Eftimie, foarte convingător în rolul înfumuratului sergent Belcore, și soprana Mihaela Ionescu, care a redat-o pe Gianetta. Frumoasa Adina a fost interpretată de soprana Laura Eftimie, care de fiecare dată reușește să ajungă la sufletul publicului prin bucuria și profesionalismul cu care își susține partitura. În rolul șarlatanului Dulcamara, publicul a fost încântat să-l revadă și să-l reasculte pe baritonul Cătălin Țoropoc, constănțeanul care de câțiva ani cântă pe prima scenă lirică a țării, fiind solist al Operei Naționale din București, unde din 2013 interpretează roluri precum: Marcello din „Boema”, Evgheni Oneghin din opera omonimă a lui Piotr Ilici Ceaikovski, Wolfram von Eschenbach din „Tannhauser”, de Wagner, Leporello din „Don Giovanni” și Guglielmo din „Cosi fan tutte”, de Mozart.

BUCURIA DE A CÂNTA ÎNCONJURAT DE PRIETENI „Revenirea acasă este mereu plină de emoție, de bucurie. Se adaugă și bucuria de a cânta cu prietenii. Am crescut împreună pe această scenă și e o mare plăcere să cântăm împreună, lucru care cred că s-a văzut și în seara aceasta (n.r. - duminică seară). Este și meritul maestrului Giacosa, care a făcut un spectacol... italienesc, foarte vesel. Revin oricând cu mare plăcere aici. Aplauzele publicului constănțean înseamnă mult pentru mine, sunt un semn că nu m-a uitat”, a spus baritonul Cătălin

Într-adevăr, prestația celor cinci artiști din rolurile principale, a corului și a orchestrei a fost răsplătită, la final, cu aplauze prelungite, semn că „Elixirul dragostei” a fost pe placul celor prezenți în sală.

Citește și:

Revelion în martie cu valuri de... farse și șampanie

Bal mascatși...șarlatanii, la Teatrul „Oleg Danovski“

Mărțișoare coregrafice, între clasicși contemporan

Violoncelistul Ghiorghiţă Tănase şi-a încheiat, vineri, cariera solistică

Festivalul de Flaut „Marea Neagră”, la final

Spectacolele încep mai... târziu la Teatrul „Oleg Danovski“12
Pagina a fost generata in 0.2961 secunde