Elixirul tinereții stă în plasma sângelui tânăr?!

Nu ai găsit subiectul dorit?
Foloseşte căutarea ...

Elixirul tinereții stă în plasma sângelui tânăr?!

Ştiință 16 Noiembrie 2016 / 20:07 2432 accesări

Un studiu recent arată că injectarea de sânge de la adolescenți la șoareci de laborator bătrâni a dus la o îmbunătățire a activității fizice și cerebrale a acestora. Descoperirea ar putea veni în sprijinul persoanelor care suferă de Alzheimer și de alte maladii degenerative, susțin cercetătorii de la compania de cercetări pentru prevenirea îmbătrânirii Alkahest, care și-au prezentat studiul la adunarea anuală a Societății americane de Neuroștiință, desfășurată la San Diego, California, luni, informează Russia Today.

Oamenii de știință de la Alkahest au luat probe de sânge de la mai mulți tineri de 18 ani și au injectat plasma extrasă în șoareci de 12 luni, considerați bătrâni, de două ori pe săptămână, timp de trei săptămâni. Vârsta de un an la șoareci ar fi echivalentul vârstei de 50 de ani la oameni, șoarecele deja prezintă semne de îmbătrânire, cum ar fi deteriorarea memoriei și o activitate fizică mai scăzută. Injectați cu plasma umană, șoarecii au început să se comporte ca... frații lor mai tineri, alergând din nou în spații deschise, memoria lor a dat semne vădite de îmbunătățire la testele oamenilor de știință, deci activitatea cerebrală s-a ameliorat simțitor.

Elixirul tinereții pare să se afle în plasma sângelui. Un studiu anterior a conectat chirurgical un șoarece tânăr și unul bătrân, astfel încât șoarecele bătrân să primească sângele celui tânăr și invers, timp de câteva săptămâni. S-a constatat că șoarecele bătrân a înregistrat o creștere a numărului de celule cerebrale din hipocampus, parte din creier responsabilă cu memorarea. În același timp, primind sânge de la șoarecele bătrân, cel tânăr a suferit efecte specifice bătrâneții, degenerarea cerebrală aflându-se printre ele.

Cercetătorii de la Alkahest au descoperit și ei că, primind sânge de la adolescenți, șoarecii bătrâni au început să producă celule cerebrale în zona hipocampusului. Echipa de oameni de știință crede că plasma de la tineri inversează efectele îmbătrânirii și deja se pregătește să obțină aprobări pentru a experimenta acest ”tratament” pe mai muți pacienți suferind de Alzheimer.12
Pagina a fost generata in 0.1557 secunde