Eliza Samara încearcă să-și apere titlul european

Nu ai găsit subiectul dorit?
Foloseşte căutarea ...
Tenis de masă / Campionatele Europene de seniori

Eliza Samara încearcă să-și apere titlul european

Sport 17 Octombrie 2016 / 16:32 334 accesări
Eliza Samara a cucerit medalia de aur în proba individuală la Campionatul European desfășurat anul trecut

Eliza Samara a cucerit medalia de aur în proba individuală la Campionatul European desfășurat anul trecut

Campioană europeană în proba individuală în urmă cu un an, la Ekaterinburg (Rusia), Eliza Samara va încerca să-și apere titlul continental la Campionatele Europene de tenis de masă de la Budapesta, competiție care va avea loc în perioada 18-25 octombrie, în capitala Ungariei. Constănțeanca legitimată la CS Farul și aflată pe locul 32 ITTF va avea însă o misiune extrem de dificilă, fiind cotată cu a șaptea șansă la câștigarea trofeului. Marea favorită este Ying Han (locul 7 ITTF), chinezoaică naturalizată în Germania, urmată de colegele sale de echipă, Solja Petrissa (locul ITTF) și Xiaona Shan (locul 20 ITTF). Jia Liu (Austria, locul 21 ITTF), campioană europeană în 2005, este a patra favorită, finalista de anul trecut, olandeza Jie Li (locul 26 ITTF), a primit doar a cincea șansă la câștigarea titlului, iar turcoaica Melek Hu (locul 27 ITTF) a fost desemnată cap de serie nr. 6. Alături de Samara, pe tabloul principal au mai acces două românce, Daniela Dodean Monteiro (locul 50 ITTF) și Bernadette Szocs (locul 78 ITTF), iar Camelia Iacob-Poștoacă (locul 107 ITTF) și Irina Ciobanu (locul 128 ITTF) vor evolua în calificări. La dublu feminin, Samara face pereche cu Dodean, în timp ce Szocs va juca alături de Poștoacă, ambele cupluri fiind acceptate direct pe tabloul principal.

În întrecerea masculină, România va fi reprezentată pe tabloul principal de Adrian Crișan (locul 52 ITTF) și Ovidiu Ionescu (locul 64 ITTF), iar Hunor Szocs (locul 107 ITTF) va intra în calificări. La dublu masculin, Crișan și Ionescu sunt calificați direct în turul secund al calificărilor, în timp ce Hunor Szocs va juca alături de englezul Samuel Walker în runda inaugurală. Din acest an, la Campionatele Europene s-a reintrodus proba de dublu mixt, unde Bernadette Szocs va juca împreună cu Ovidiu Ionescu, iar Dodean va face pereche cu soțul său, portughezul Joao Monteiro.

Delegația tricoloră, care a ajuns luni la Budapesta, are în componență alți doi constănțeni în afară de Samara, Viorel Filimon, care conduce destinele lotului național feminin, și fiul său, Andrei Filimon, antrenor al lotului național masculin.

Citește și:

Eliza Samara, învinsă în optimi la Philadelphia

Viorel Filimon, îngrijorat pentru viitorul tenisului de masă constănțean12
Declarația pe proprie răspundere
Pagina a fost generata in 0.2762 secunde