Eliza Samara, jucătoarea nr. 1 de tenis de masă din România în 2013

Nu ai găsit subiectul dorit?
Foloseşte căutarea ...

Eliza Samara, jucătoarea nr. 1 de tenis de masă din România în 2013

Sport 28 Decembrie 2013 / 00:00 697 accesări

Jucătoarea constănţeană de tenis de masă Eliza Samara (CS Farul Constanţa), medaliată cu argint împreună cu echipa României şi cu bronz în proba de dublu mixt la Campionatele Europene de la Schwechat (Austria), din luna octombrie, a fost desemnată, vineri, cea mai bună jucătoare de tenis de masă din România în 2013, a anunţat site-ul oficial al Federaţiei Române de Tenis de Masă. Samara a fost urmată în această ierarhie de Bernandette Szocs (CSM Bistriţa) şi Daniela Dodean (CSM Arad). Pe următoarele poziţii s-au clasat Andrei Filimon (CS Topspin 08 Constanţa), Adina Diaconu (CSS Slatina), Irina Ciobanu (LPS Slatina), Adrian Crişan (CSM Bistriţa), Bernadett Balint (CSM Arad), Andreea Clapa (CSM Bistriţa), Iulia Necula (CSTA Bucureşti) şi Camelia Poştoacă (CS Pristavu Câmpulung).

CANTONAMENT LA POIANA BRAŞOV. Timp de o săptămână, în perioada 19-26 decembrie, o parte din lotul naţional feminin de tenis de masă, în frunte cu cele două constănţence, Eliza Samara şi Iulia Necula, pregătite de antrenorul constănţean Viorel Filimon, dar şi unul dintre componenţii lotului naţional masculin de tenis de masă, Andrei Filimon, au efectuat un cantonament în Poiana Braşov. În aceeaşi staţiune, şi în aceeaşi perioadă, au fost prezenţi peste 40 de copii şi antrenori de la secţiile de tenis de masă de la CS Farul şi LPS “Nicolae Rotaru” Constanţa, care au susţinut tradiţionalul stagiu de pregătire de final de an.

„În ultimii cinci ani am fost la Tuşnad, dar în această iarnă am reuşit să mergem la hotelul ANST de la Poiana Braşov. Lotul naţional a făcut o săptămână de pregătire fizică şi recuperare, iar cei mai mici, printre care s-au numărat echipa de fete de la CS Farul, juniorii de la LPS şi chiar începătorii cu rezultate bune, au efectuat câte două antrenamente pe zi, cu alergări prin zăpadă, dar şi cu săniuş. A fost un cantonament reuşit, mai ales că sportivii au mai ieşit din sală”, a spus antrenorul Viorel Filimon.

SAMARA MERGE ÎN DUBAI. Anul 2014 va debuta în forţă pentru Eliza Samara, care va pleca pe 6 ianuarie în Dubai, la Pro Tour Final, turneu care adună la start primele 16 jucătoare cu cel mai bun punctaj în cadrul ITTF World Tour, programat în perioada 9-11 ianuarie. „La start se vor afla cele mai bune jucătoare din lume, astfel că o prezenţă în primele opt ar fi o adevărată performanţă. Este un turneu deosebit, cu premii în valoare de un milion de dolari. Pe 7 ianuarie voi merge şi eu în Dubai, să fiu alături de Eliza”, a declarat Viorel Filimon. Pe plan intern, primul concurs important al anului este programat la mijlocul lunii ianuarie, Top 12 seniori, urmând ca la finalul lunii ianuarie să se desfăşoare la Constanţa Top 12 juniori.12