Elizabeta Samara a primit wild-card pentru Cupa Mondială!

Nu ai găsit subiectul dorit?
Foloseşte căutarea ...
Tenis de masă

Elizabeta Samara a primit wild-card pentru Cupa Mondială!

Sport 26 Octombrie 2017 / 18:33 764 accesări
Elizabeta Samara își dorește să câștige Cupa Mondială 2017

Elizabeta Samara își dorește să câștige Cupa Mondială 2017

Jucătoarea constănțeană de tenis de masă Elizabeta Samara va participa în perioada 27-29 octombrie 2017 la Cupa Mondială, competiție care va fi găzduită de localitatea Markham din Canada. Multipla campioană europeană, care este legitimată de anul acesta la CSA Steaua București, a primit wild-card și a plecat în Canada împreună cu antrenorul său de la echipa națională, Viorel Filimon, cel care a descoperit-o și a crescut-o la Liceul cu Program Sportiv „Nicolae Rotaru” Constanța, iar ulterior a antrenat-o la CS Farul Constanța.

Cupa Mondială este o competiție creată în 1980, când era rezervată doar băieților. În 1990 s-a introdus turneul pe echipe, iar la feminin se joacă din 1996. Sunt invitați să participe, atât la masculin, cât și la feminin, deținătorul titlului în Cupa Mondială, campionul mondial en titre și cei mai valoroși jucători de pe cele șase continente (Africa, Asia, Europa, America de Sud, America de Nord și Oceania), dar există și jucători care primesc wild-card. Este și cazul Elizabetei Samara, care va înfrunta 14 asiatice, o egipteancă, o chiliancă plus trei europence, din Suedia, Germania și Ungaria.

„Sunt fericită să primesc acest wild-card. Sper să fiu în cea mai bună formă și să-mi depășesc cel mai bun rezultat din Cupa Mondială, argintul din 2012”, a declarat Samara, care acum cinci ani, la Huangshi (China), pierdea finala în fața lui Liu Shiwen.

Iată lista completă a participantelor la Cupa Mondială 2017: Liu Shiwen (China, nr. 4 mondial), Dina Meshref (Egipt, 118), Zhu Yuling (China, 3), Lily Zhang (SUA, 73), Paulina Vega (Chile, 232), Jian Fang Lay (Australia, 106), Li Jie (Olanda, 19, câștigătoarea Europe Top 16), Kasumi Ishikawa (Japonia, 7), Miu Hirano (Japonia, 5), Matilda Ekholm (Suedia, 35), Sabine Winter (Germania, 49), Liu Jia (Austria, 22), Georgina Póta (Ungaria, 32), Chen Szu-yu (Taipei, 40), Seo Hyo-won (Coreea de Sud, 29), Doo Hoi Kem (Hong Kong, 31), Cheng I-ching (Taipei, 8), Lee Ho Ching (Hong Kong, 36), Zhang Mo (Canada, 56), Elizabeta Samara (România, 27).

Cele mai bune opt clasate din ierarhia mondială, inclusiv Samara, vor intra în competiție direct în faza eliminatorie. Celelalte 12 participante vor fi împărțite în patru grupe de câte trei jucătoare, iar primele două clasate din fiecare grupă se califică pentru optimi de finală. În grupe se joacă vineri, iar meciurile eliminatorii vor avea loc sâmbătă și duminică.

Cupa Mondială masculină s-a disputat săptămâna trecută, la Liège, în Belgia, iar pe podium au urcat Dimitrij Ovtcharov (Germania), Timo Boll (Germania) și Ma Long (China).12
Pagina a fost generata in 0.1974 secunde