Elon Musk vrea să cumpere Twitter cu totul, pentru 41 de miliarde de dolari

Nu ai găsit subiectul dorit?
Foloseşte căutarea ...

Elon Musk vrea să cumpere Twitter cu totul, pentru 41 de miliarde de dolari

Tehnologie 14 Aprilie 2022 / 20:27 2040 accesări
Foto: unsplash.com

Foto: unsplash.com

Elon Musk, a făcut joi o ofertă de preluare a tuturor acţiunilor la platforma de socializare Twitter, cu un preţ de 41,39 miliarde de dolari, informează Reuters.

Potrivit unor documente remise organismelor de reglementare, preţul de 54,20 de dolari oferit de Elon Musk pentru fiecare acţiune Twitter reprezintă o primă de 38%, comparativ cu cotaţia înregistrată la data de 1 aprilie, ultima zi înainte ca Musk să provoace o surpriză prin anunţul că a acumulat o participaţie de peste 9% la platforma de socializare Twitter.

Musk a spus că oferta sa este „cea mai bună și ultima” pe care o face, conform dosarului de la SEC, adăugând că, dacă oferta nu este acceptată, va trebui să-și reconsidere poziția de acționar.

Elon Musk, care este la rândul său un utilizator frecvent al Twitter, a folosit platforma pentru a face mai multe anunţuri care au influenţat pieţele financiare, inclusiv o posibilă transformare a Tesla într-o companie privată.

În ultima vreme, Elon Musk a criticat platforma de socializare şi politicile sale. Potrivit lui Elon Musk, Twitter subminează democraţia prin eşecul de a adera la principiile libertăţii de exprimare.12
Pagina a fost generata in 0.1758 secunde