Elveția a inaugurat una dintre cele mai puternice hidrocentrale din Europa

Nu ai găsit subiectul dorit?
Foloseşte căutarea ...

Elveția a inaugurat una dintre cele mai puternice hidrocentrale din Europa

Social 05 August 2022 / 23:29 504 accesări
pexels.com

pexels.com

Elveţia a inaugurat o nouă hidrocentrală care poate stoca suficient curent electric necesar încărcării simultane a 400.000 de baterii. Instalaţia a costat 2,3 miliarde de dolari şi este una dintre cele mai puternice din Europa.

Are 6 turbine amplasate la 600 de metri sub pământ între două dintre cele mai importante rezervoare. Acestea au o capacitate de 900 de MW. Când producția de energie electrică din surse alternativă ca vântul sau panourile fotovoltaice depășește consumul, hidrocentrala stochează surplusul prin pomparea apei în rezervorul superior.

"Este o centrală imensă. Puterea ei este comparabilă cu cea a unei centrale nucleare. Asta înseamnă că va avea o importanţă deosebită în reţeaua elveţiană de electricitate, în scurt timp. Nu este importantă doar pentru Elveţia, ci şi la nivel european, pentru că va contribui la stabilitatea reţelelor din Europa şi va garanta aprovizionarea pe continent, când alimentarea reţelelor va avea intermitenţe.", declarădirectorul centralei,Alain Sauthier.
Turbinele pot fi pornite în mai puţin de 5 minute.

Cu 360 de metri cubi pe secundă, volumul de apă care trece prin turbinele sale corespunde debitului de vară al fluviului Ron prin Geneva.
Fabric, care a fost construită în 14 ani, va fi deschisă oficial luna viitoare.Ştiri recomandate

12
Pagina a fost generata in 0.1751 secunde