Elveția și Liechtenstein au introdus o carantină pentru români

Nu ai găsit subiectul dorit?
Foloseşte căutarea ...
Elveția și Liechtenstein au introdus o carantină pentru români
Externe 06 August 2020 / 08:34 308 accesări 0 comentarii

Conform informaţiilor comunicate public de către autorităţile elveţiene, România a fost inclusă pe lista statelor cu grad ridicat de risc epidemiologic privind infectarea cu COVID-19, a anunţat, miercuri, printr-un comunicat de presă, Ministerul Afacerilor Externe (MAE).

Astfel, toate persoanele care intră pe teritoriul elveţian şi care s-au aflat în ultimele 14 zile pe teritoriul României trebuie să intre în carantină (autoizolare) la domiciliu sau la o altă locaţie adecvată pentru o perioadă de 10 zile, imediat după sosirea pe teritoriul elveţian.

Pentru Elveția, dacă nu respectă noile măsuri, amenda e de 10.000 de CHF. Măsurile au fost adoptate miercuri şi intră în vigoare sâmbătă, 8 august, la miezul nopţii. Liechtenstein a preluat toate reglementările elvețiene din domeniu, iar măsurile care se aplică pentruElveția sunt valabile și pentruLiechtenstein.

Sunt exceptate de la măsura carantinei (autoizolării), cu condiţia să nu prezinte simptome specifice COVID-19, persoanele care asigură în mod profesional şi organizat - pe cale rutieră, feroviară, aeriană sau navigabilă -transportul de bunuri şi persoane şi care, din acest considerent, s-au aflat în ultimele 14 zile pe teritoriul unui stat cu grad ridicat de risc epidemiologic; persoanele care provin din România şi care tranzitează direct teritoriul elveţian spre destinaţii din alte state.

În aceste cazuri, autorităţile elveţiene pot solicita prezentarea unor documente justificative care să dovedească necesitatea tranzitării teritoriului elveţian (ex.: domiciliu / rezidenţă / drept de şedere / contract de muncă / orice altă dovadă a necesităţii intrării pe teritoriul elveţian, precum adeverinţă de tratament medical imperios necesar, de studii etc.); persoanele care s-au aflat în tranzit direct (pentru mai puţin de 24 de ore) pe teritoriul României sau pe cel al unui stat cu grad ridicat de risc epidemiologic.

Sunt exceptaţi de la carantină şi angajaţii care sunt direct implicaţi în asigurarea bunei funcţionări a sistemului medical şi/sau de ordine şi securitate publică elveţian, precum şi persoanele care călătoresc în Confederaţia Elveţiană în scop profesional sau medical, zilnic sau pentru o perioadă de cel mult cinci zile, iar respectiva deplasare este absolut necesară şi nu suferă amânare.

Informaţii cu privire la noile măsuri sunt disponibile la următoarele link-uri: http://berna.mae.ro/,https://www.bag.admin.ch/bag/en/home/krankheiten/ausbrueche-epidemien-pandemien/aktuelle-ausbrueche-epidemien/novel-cov/empfehlungen-fuer-reisende/quarantaene-einreisende.html.

MAE reaminteşte că cetăţenii români pot solicita asistenţă consulară la numerele de telefon ale Ambasadei României la Berna: +41 31 351 36 39 sau +41 31 351 05 46, apelurile fiind redirecţionate către Centrul de Contact şi Suport al Cetăţenilor Români din Străinătate (CCSCRS) şi preluate de către operatorii Call Center, în regim de permanenţă.

De asemenea, cetăţenii români care se confruntă cu o situaţie dificilă, specială, cu un caracter de urgenţă, au la dispoziţie telefonul de urgenţă al misiunii diplomatice: +41 76 387 50 05.

----------------

Puteți consulta pe site-ul MAE lista completă a țărilor europene care au restricții pentru intrarea pe teritoriile lor a cetățenilor care vin din România.Ştiri recomandate

Pagina a fost generata in 0.1271 secunde