Elveţia și-a retras cererea pentru aderarea la Uniunea Europeană

Nu ai găsit subiectul dorit?
Foloseşte căutarea ...

Elveţia și-a retras cererea pentru aderarea la Uniunea Europeană

Externe 17 Iunie 2016 / 11:31 440 accesări

Parlamentul Elveţiei a decis să invalideze aplicaţia din 1992 pentru aderarea la Uniunea Europeană, la numai o săptămână înainte de referendumul din Marea Britanie legat de rămânerea în UE.

Votul a fost de 27 pentru și 13 împotrivă, cu două abțineri, în favoarea retragerii aplicației Elveției pentru Uniune Europeană, informează Russia Today.

După rezultatul votului din Parlament, Elveția a înștiințat Uniunea Europeană în mod oficial de retragerea aplicației, potrivit ministrului de externe elvețian Didier Burkhalter.

Moțiunea originală de retragere a aplicației la UE a fost propusă de Partidul Poporului din Elveția, un partid conservator, și s-a bucurat de mare popularitate în rândul legislatorilor.

Aplicația e aderare la UE a Elveției nu a avut un impact semnificativ asupra politicii țării în ultimii 20 de ani, în condițiile în care negocierile au fost suspendate încă din 1992, în contextul unui referendum pentru aderarea la zona Economică Europeană, când elvețienii au votat respingerea unor legături mai apropiate cu Uniunea Europeană.12