eMAG, amendat de ANAF pentru publicitate înșelătoare

Nu ai găsit subiectul dorit?
Foloseşte căutarea ...
eMAG, amendat de ANAF pentru publicitate înșelătoare
Social 09 Octombrie 2019 / 10:00 2477 accesări 0 comentarii

Magazinul eMAG a fost amendat de ANAF pentru publicitate înșelătoare, după ce un magazin concurent a demonstrat că eMAGs-a folosit de o marca concurenței timp de un an și jumătate pentru a se promova ilegal în vederea creșterii vânzărilor.

eMAG(Dante Internațional) a fost sancționat contravențional de către ANAF -Serviciul Ajutor de Stat, Practici Neloiale și Prețuri Reglementate pentru încălcarea prevederilor articolului 6) litera a), litera f) si litera h) din Legea nr. 158/2008.

eMAGa folosit în perioada ianuarie 2018 - iunie 2019 marca înregistrata CEL.ro pentru a face publicitate înșelătoare și a-și promova magazinul online concurent prin intermediul motorului de căutare Google. Prin metode SEO și profitând de autoritatea pe care o are în motoarele de căutare a reușit să aducă o pagina din site-ul sau fără nici o legătura cu marca CEL.ro în prima pagina din motorul de căutare Google pentru a deturna vizitatorii în căutarea mărcii concurente. eMAGa folosit următorul anunț publicitar:

Cauti www cel ro? Descopera Oferta-eMag.ro

https://www.emag.ro/search/www+cel+ro

Cumpara www cel ro online pe eMAG.ro. ⭐ Profita acum de prețuri avantajoase ✅. Gasesti mai mult decat crezi! Comanda și ai livrare și retur simplu!

CEL.ro a apreciat că utilizarea textului mai sus menționat a dus la distorsionarea realității și a creat în mintea consumatorului mediu percepția falsă că www.cel.ro poate fi accesat și de pe site-ul www.emag.ro. Unui consumator mediu, așa cum acesta este definit de Legea 363/2007, i-a fost afectată opțiunea de a alege în cunoștință de cauză. eMAGa profitat de reputația mărcii concurente pentru a crea confuzie în rândul consumatorilor și între comercianți și pentru a obține foloase necuvenite.

Înființat în 2004, CEL.ro este cel mai mare magazin online 100% românesc cu 100 de angajați și 266.299.913 lei cifra de afaceri în 2018.Ştiri recomandate

Pagina a fost generata in 0.1651 secunde