Emma Pașcovici, prima fată legitimată la FC Farul!

Nu ai găsit subiectul dorit?
Foloseşte căutarea ...
Fotbal

Emma Pașcovici, prima fată legitimată la FC Farul!

Sport 07 Octombrie 2020 / 14:26 913 accesări

Sursa foto: www.fcfarulconstanta.ro

Sursa foto: www.fcfarulconstanta.ro

Sursa foto: www.fcfarulconstanta.ro

Sursa foto: www.fcfarulconstanta.ro

Site-ul oficial al FC Farul Constanţa a anunţat miercuri, 7 octombrie, prima legitimare a unei fete la gruparea de la ţărmul mării. Emma-Ioana Pașcovici, fetiţa lui Cosmin Paşcovici, fostul jucător al Farului, a primit carnetul de jucător eliberat de Asociația Județeană de Fotbal Constanța chiar din mâinile tatălui.

„La aproape 6 ani, pe care îi va împlini pe 23 decembrie, Emma-Ioana Pașcovici este nedespărțită de mingea de fotbal. O pasiune moștenită de la tatăl său, nimeni altul decât Cosmin Pașcovici, fostul internațional român și jucător al echipei noastre timp de cinci ani. Nelipsită de la antrenamentele pe care acesta le conduce la grupa pe care o pregătește în cadrul Centrului de Copii și Juniori al clubului nostru, micuța fotbalistă și-a văzut împlinit visul. A devenit prima fată legitimată la FC Farul Constanța și a primit carnetul de jucător chiar din mâinile tatălui său. Oficial, Emma-Ioana Pașcovici are legitimația numărul 42454, emisă de Asociația Județeană de Fotbal Constanța în data de 1 octombrie”, a anunţat www.fcfarulconstanta.ro.

„Am 5 ani, îmi place fotbalul foarte mult și îmi place echipa Farul”, spune micuța fotbalistă, adăugând cu nonșalanță că știa că o să fie legitimată. Răspunsul la întrebarea despre jucătorul preferat este prompt: „Tati! L-am văzut cum joacă și îmi place!”

Emoționat, Cosmin Pașcovici mărturisește că și-a dorit să aibă un urmaș în fotbal. „Mi-am dorit din tot sufletul să continue familia Pașcovici și mă bucur că o fac prin Emma. A văzut fotbal la televizor, ne-am uitat la vechile cd-uri ale mele, când jucam și dădeam goluri și i-a plăcut foarte mult. Mă bucur că vine la antrenamente. La meciuri mai puțin deocamdată, este cam mică. Nu o să joace tot fundaș stânga, pentru că este dreptace”, spune fostul jucător, care a aflat, cu surprindere că este fotbalistul preferat al Emmei: „Da? Nu știam. Știu că la teren îmi spune Domn’ Profesor, iar acasă Tati”. Un lucru este clar și Cosmin confirmă: „Este faristă!”

Pentru moment, Emma participă la antrenamente alături de ceilalți copii, sub atenta supraveghere a tatălui ei, și visează să devină fotbalistă, însă părerile în familie sunt împărțite: „Eu aș vrea să continue, dar mama ei nu prea este de acord. Este alegerea ei. Dacă o să continue cu fotbalul, o să o susțin!”12
Declarația pe proprie răspundere
Pagina a fost generata in 0.1275 secunde