Epava cu oi moarte de la Midia ar putea fi adusă luni la cheu

Nu ai găsit subiectul dorit?
Foloseşte căutarea ...
Epava cu oi moarte de la Midia ar putea fi adusă luni la cheu
Eveniment 22 Februarie 2020 / 09:46 6471 accesări 0 comentarii

Epava cu oi moarte de la Midia a fost golită de apă şi ar putea fi adusă la cheu la începutul săptămânii viitoare, au transmis reprezentanţii firmei de ranfluare. S-a încheiat cu succes pomparea apei din epava cu oi moarte de la Midia, au anunţat vineri reprezentanţii societăţii care se ocupă de scoaterea navei. În continuare, epava este ţinută în poziţia actuală, proptită în sol în zona cu adâncime mică, până la finalizarea pregătirii pentru aducerea la cheu.

La manevrele de aducere la cheu vor participa două barje, care vor stabiliza epava din laterale:

„Pentru deplasarea epavei în siguranţă, pe lângă barja GSP 01 care este cusută acum în tribord, se va alătura şi GSP Bigfoot2 în babord, epava având deja prinderile sudate anterior pe bordaj, astfel încât cele 2 barje vor stabiliza epava în ambele borduri în timpul deplasării”, au transmis reprezentanţii societăţii de ranfluare.

Această măsură se impune din cauza structurii modificate a navei faţă de planurile oficiale, una dintre probleme fiind comasarea întregii cantităţi de marfă în zona tribord, a mai transmis sursa citată.

Reprezentanţii societăţii estimează că operaţiunea de aducere la cheu va începe duminică sau luni.

Nava Queen Hind, sub pavilion Palau, s-a răsturnat în Portul Midia pe 24 noiembrie 2019, având la bord aproximativ 14.000 de oi. Autorităţile au reuşit să salveze doar 254 de animale. Pentru că nu avea dotarea necesară, Administraţia Porturilor Maritime Constanţa a semnat un contract de aproximativ 4 milioane de euro cu o societate românescă pentru a scoate epava din Portul Midia.Ştiri recomandate

Pagina a fost generata in 0.1412 secunde