EPIDEMIA continuă! Județul cu cele mai multe cazuri de rujeolă!

Nu ai găsit subiectul dorit?
Foloseşte căutarea ...
Până la 29 septembrie, 9.421 de cazuri, 34 de decese EPIDEMIA continuă! Județul cu cele mai multe cazuri de rujeolă!
Sănătate 29 Septembrie 2017 / 15:47 577 accesări 1 comentariu

Numărul total de cazuri confirmate cu rujeolă în România raportate până la 29 septembrie este 9.421, dintre care 34 de decese (9 în jud. Timiș, 6 în jud. Arad, 7 în jud. Dolj, 3 în jud. Caraș-Severin, 1 în jud. Bihor, 1 în jud. Cluj, 1 în jud. Călărași, 1 în jud. Neamț, 1 în jud. Satu Mare, 1 în jud. Vaslui, 1 în jud. Galati, 1 în jud. Mureș și 1 în București), a anunțat Institutul Național de Sănătate Publică (INSP). Între 25 și 29 septembrie, au fost înregistrate cazuri de rujeolă în 41 de județe. În perioada menționată, cele mai multe au fost semnalate în județul Brașov - 74 și Satu Mare - 49. Constanța rămâne cu cele 4 cazuri raportate de la începutul epidemiei. Niciunul dintre cazurile menționate nu au fost vaccinate. Precizăm că la nivelul județului Constanța se vrea obținerea unei rate de vaccinare cât mai mari. În iulie și august au fost vaccinați aproximativ 3.100 de copii. Prefectul județului Constanța, Ioan Albu, a cerut Inspectoratului Școlar Județean ca directorii de școli să prezinte o situație cu toți copiii vaccinați și nevaccinați.

DESPRE RUJEOLĂ Rujeola sau pojarul este o boală infecţioasă de etiologie virală, extrem de contagioasă, uneori chiar severă, provocată de virusul rujeolic, caracterizată prin febră mare, tuse, secreţii nazale şi oculare şi erupţie cutanată, explică medici ai Direcției de Sănătate Publică Județeană Constanța. Ei spun că rujeola este una dintre bolile eruptive, contagioase ale copilăriei. Boala este mai gravă în cazul sugarilor şi copiilor mici, cu complicaţii pulmonare şi mortalitate destul de ridicată. Curba lunară şi sezonieră a incidenţei rujeolei arată un maxim în lunile de primăvară, respectiv aprilie - mai, minimul fiind înregistrat în august şi septembrie. Sursele de infecţie sunt constituite numai de bolnav, cu forme tipice sau atipice de boală. Transmiterea este aerogenă (prin aer), prin picături de salivă, secreţii nazo-faringiene şi conjunctivale, care rămân în suspensie în aer, fiind contagioase până la două ore după ce persoana contagioasă a părăsit încăperea sau un alt spaţiu închis. Doctorii au explicat că pacientul este contagios patru zile înainte şi după apariţia erupţiei cutanate. Specialiştii au atras atenţia că boala se poate transmite şi indirect, respectiv prin obiecte contaminate cu secreţii de la bolnav. Este adevărat că acest tip de transmitere este mult mai rar.

Loading...

1 comentariu

Sssss 10:04:34 / 30 Septembrie 2017
T !

Minciuni ! Minciuni ! Minciuni ! Ce spunea lenin vladimir ilici "mințiți și iarăși mințiți, până veți crede și voi, că ce ați mințit este un adevăr" ! Așa este cu rujeola, este o minciună gogonată și cât nasul lui Pinocchio !? Care din România și din afara României, trebuie să-și umple buzunarele cu euro, excrocilor și bandiților cu vaccinurile voastre, criminalilor, nenorociți copiii oamenilor și pe voi, vă doare exact în c.r, nemernicilor și derbedeilor / penalilor de tot felul, banii ia-ți înrămat și vă inchinati la ei, derbedeilor !!!

Adaugă comentariul tău

NOTĂ: Te rugăm să comentezi la subiect. Sunt interzise atacurile la persoană, limbajul vulgar sau tendenţios şi postarea materialelor publicitare. Încălcarea acestor norme va fi sancţionată cu ştergerea imediată a comentariului.Pagina a fost generata in 0.1964 secunde