Epidemia de coronavirus face noi victime în China

Nu ai găsit subiectul dorit?
Foloseşte căutarea ...
Epidemia de coronavirus face noi victime în China
Sănătate, Externe 27 Ianuarie 2020 / 08:25 1507 accesări 0 comentarii

Numărul deceselor provocate de coronavirus a crescut la 80 în China, iar numărul total de cazuri de îmbolnăvire confirmate a ajuns la 2.744, a anunţat comisia naţională de sănătate din China într-un comunicat pe site-ul său web.

Numărul de decese cauzate de virusul gripal în provincia Hubei, inclusiv în oraşul Wuhan, a crescut de la 56 la 76 peste noapte, au declarat oficialii comisiei de sănătate, iar alte patru decese s-au înregistrat în alte regiuni din China.

Numărul total de cazuri confirmate în China a crescut cu aproximativ 30%, până la 2.744, aproximativ jumătate din Hubei.

Premierul chinez Li Keqiang a efectuat luni o vizită la Wuhan pentru a inspecta eforturile de a controla epidemia şi a stat de vorbă cu pacienţii şi personalul medical, a tranmis Guvernul chinez într-un comunicat.

Se crede că noul virus ar fi apărut anul trecut într-o piaţă din centrul oraşului Wuhan, în care se vindeau fructe de mare și unde se vindea ilegal și peşte, pentru ca apoi să se extindă în alte oraşe din China, inclusiv Beijing şi Shanghai, precum şi în Statele Unite, Thailanda, Coreea de Sud, Japonia, Australia, Franţa şi Canada.

Organizaţia Mondială a Sănătăţii (OMS) a fost la un pas să declare stare de urgenţă de sănătate. Unii specialişti au dubii că autoritățile din China pot ţine epidemia sunt control.Ştiri recomandate

Pagina a fost generata in 0.1526 secunde