Erdogan a dat în judecată un fost oficial de la Pentagon pentru insultă

Nu ai găsit subiectul dorit?
Foloseşte căutarea ...

Erdogan a dat în judecată un fost oficial de la Pentagon pentru insultă

02 Iunie 2017 / 22:05 435 accesări

Preşedintele turc Recep Tayyip Erdogan a dat în judecată un fost oficial de la Pentagon, Michael Rubin, pentru insulte, relatează Hurriyet.

Plângerea de nouă pagini, depusă la Parchetul din Ankara de avocatul preşedintelui, Huseyin Aydin, îl acuză pe Rubin, în prezent analist la American Enterprise Institute (AEI), că a scris pe Twitter că Erdogan a folosit tentativa de puci “pentru a curăţa societatea de oponenţi politici şi ideologici”.

“Susţinerea pentru Erdogan nu este, din niciun punct de vedere, susţinere pentru Islam şi pentru demnittatea turcă. Susţinerea pentru Erdogan va fi susţinere pentru corupţie şi pentru prăbuşirea Turciei”, a scris fostul oficial american pe reţeaua de socializare.

Într-un alt material, publicat pe site-ul AEI, el a scris: “Erdogan nu poate acuza pe nimeni în afară de el pentru puci”, adăugând că politica externă a preşedintelui, “fără probleme cu vecinii” a provocat probleme cu “aproape toţi vecinii”.

“Acuzaţiile ilogice ale lui Rubin şi tweeturile insultătoare nu reprezină numai o reflecţie a urii şi furiei sale faţă de preşedintele Erdogan, dar şi faţă de Republica Turcă”, scrie în plângerea lui Erdogan.

Taguri articol


12