Erdogan a discutat cu Putin și Obama despre situația din Siria

Nu ai găsit subiectul dorit?
Foloseşte căutarea ...

Erdogan a discutat cu Putin și Obama despre situația din Siria

16 Decembrie 2016 / 07:20 397 accesări

Președintele turc, Recep Tayyip Erdogan, a afirmat joi că a discutat despre situația de la Alep "de mai multe ori" cu omologul său rus, Vladimir Putin, și că a avut o lungă conversație cu președintele american, Barack Obama, transmite AFP.

Această intensă activitate diplomatică s-a derulat în timp ce sute de civili și rebeli au fost evacuați din al doilea oraș ca mărime din Siria, la o lună după ofensiva devastatoare a regimului.

"În timpul armistițiului de la Alep și operațiunilor de evacuare, am vorbit de mai multe ori cu Vladimir Putin", a declarat Recep Tayyip Erdogan într-o conferință de presă organizată în comun cu omologul său sloven, Borut Pahor.

El a mai făcut cunoscut că a discutat cu cancelarul german, Angela Merkel, despre mijloacele de a ajuta populația din Alep.

Germania "a spus că este pregătită să participe în toate modurile posibile în ce privește ajutorul umanitar", a mai afirmat Recep Tayyip Erdogan.

Liderul de la Ankara a adăugat că, anterior, a discutat îndelung cu președintele Barack Obama, despre Siria, dar și despre Irak.

Recep Tayyip Erdogan a spus că aproape 1.150 de civili și răniți au fost evacuați din cartierele rebele din estul Alepului și au sosit în provincia învecinată Idleb, ultimul bastion forte al rebeliunii.

Evacuarea se înscrie în acordul de încetare a focului încheiat marți între rebeli și forțele guvernamentale sub egida Turciei și Rusiei, care a fost încălcat miercuri înainte de a fi pus din nou în aplicare.

Pierderea orașului Alep reprezintă o înfrângere majoră pentru rebeli, care au cucerit partea de est a metropolei în 2012. Pentru regim, această victorie, posibilă cu sprijinul Rusiei, este cel mai important succes al puterii de la începutul războiului în 2011.

Taguri articol
ErdoganPutinObamaAlepDiscuție


12
Pagina a fost generata in 0.1761 secunde