Erdogan condamnă intensificarea colonizării israeliene

Nu ai găsit subiectul dorit?
Foloseşte căutarea ...

Erdogan condamnă intensificarea colonizării israeliene

13 Februarie 2017 / 15:04 365 accesări

Președintele turc Recep Tayyip Erdogan a condamnat luni, în Bahrein, decizia Israelului de a intensifica acțiunile de colonizare în Cisiordania drept o 'provocare absolută', transmite Reuters.

Declarația lui Erdogan a fost făcută în Bahrein, unde se află într-o vizită oficială, și transmisă în direct de televiziunea de stat turcă.

Parlamentul israelian a aprobat recent un proiect de lege controversat privind trecerea în legalitate a 4.000 de locuințe construite fără autorizație de coloniști pe terenuri private palestiniene în Cisiordania ocupată, o decizie condamnată de ONU și de Uniunea Europeană.

Luna trecută, premierul Benjamin Netanyahu și ministrul apărării, Avigdor Lieberman, au aprobat construirea a încă 3.000 de locuințe în coloniile din Cisiordania.

Turcia și Israel și-au normalizat anul trecut relațiile, înghețate după asaltul din 2010 al forțelor speciale israeliene împotriva navei Mavi Marmara, închiriată de o organizație umanitară turcă și care intenționa să spargă blocada impusă Gazei. Intervenția s-a soldat atunci cu uciderea a zece activiști turci pro-palestinieni.

Taguri articol


12
Pagina a fost generata in 0.2319 secunde