Erdogan continuă represaliile: Noi arestări în rândurile ziariștilor!

Nu ai găsit subiectul dorit?
Foloseşte căutarea ...

Erdogan continuă represaliile: Noi arestări în rândurile ziariștilor!

Externe 19 Februarie 2019 / 12:00 520 accesări

O instanţă de apel din Turcia a menţinut condamnarea la închisoare a 14 angajaţi - ziarişti şi manageri - ai ziarului Cumhuriyet, dintre care unii urmează să fie încarceraţi din nou, pentru efectuarea până la capăt a pedepselor cu închisoarea, a anunţat marţi cotidianul, preluat de Reuters potrivitAgerpres.

Angajaţii publicaţiei - una din puţinele care mai critică regimul preşedintelui Recep Tayyip Erdogan - fuseseră condamnaţi în primă instanţă anul trecut, pentru terorism şi susţinerea clericului Fethullah Gulen, stabilit în SUA şi considerat de guvernul de la Ankara organizatorul tentativei de puci din iulie 2016.
Condamnările la mai puţin de cinci ani închisoare sunt definitive; pentru celelalte mai există o cale de atac la o instanţă superioară, precizează Cumhuriyet. Doi jurnalişti, un caricaturist, un avocat şi un contabil urmează să fie închişi din nou. Redactorul-şef şi alţi angajaţi, care primiseră sentinţe mai grele, vor mai face un apel.
După eşecul loviturii de stat din 2016, în Turcia au fost arestaţi preventiv peste 77.000 de suspecţi, iar 150.000 de funcţionari publici şi militari au fost concediaţi sau suspendaţi.
Marţi, autorităţile turce au desfăşurat încă trei operaţiuni împotriva unor presupuşi susţinători ai lui Gulen din toată ţara şi au arestat încă 311 persoane.12
Pagina a fost generata in 0.198 secunde