Erdogan regretă că Turcia a doborât avionul rusesc

Nu ai găsit subiectul dorit?
Foloseşte căutarea ...

Erdogan regretă că Turcia a doborât avionul rusesc

28 Noiembrie 2015 / 16:46 1166 accesări

Preşedintele turc Recep Tayyip Erdogan s-a declarat sâmbătă, în faţa unor simpatizanţi, întristat de faptul că forţele turce au doborât marţi bombardierul rusesc, relatează AP în pagina electronică.

Erdogan a apărat din nou acţiunea Turciei sâmbătă, în faţa simpatizanţilor săi, şi a criticat Rusia pentru acţiunile din Siria, după care şi-a exprimat regretul.

„Ne dorim să nu se fi întâmplat, dar s-a întâmplat. Sper ca aşa ceva să nu se mai repete”, a spus el.

În opinia sa, ambele părţi ar trebui să abordeze această problemă „mai pozitiv”.

El a apreciat că o întâlnire la Paris va fi o oportunitate în vederea depăşirii tensiunilor şi şi-a reiterat îndemnul la o întâlnire cu preşedintele rus Vladimir Putin în marja Conferinţei ONU pe tema modificărilor climatice (COP21), săptămâna viitoare, la Paris.

Turcia a emis anterior, sâmbătă, o alertă de călătorie în care-i îndemană pe cetăţenii turci să amâne orice călătorii neesenţiale în Rusia.

Ministerul turc de Externe a precizat sâmbătă că a emis această alertă deoarece călători turci se confruntă cu "probleme" în Rusia.

Turcii să-şi amâne călătoriile până "se clarifică situaţia", a îndemnat Ankara.

Doborârea de către turci a unui avion militar rus marţi - prima dată într-o jumătate de secol când un stat membru NATO doboară un avion rusesc - a declanşat un răspuns dur din partea Moscovei.

Rusia a restricţionat călătoria turiştilor turci, a blocat camioane turceşti la frontieră, a confiscat cantităţi importante din importuri turceşti de alimente şi pregăteşte o serie de sancţiuni economice mai largi.Ştiri recomandate

12
Pagina a fost generata in 0.1461 secunde