Erdogan și Trump vor acţiona împreună împotriva SI

Nu ai găsit subiectul dorit?
Foloseşte căutarea ...

Erdogan și Trump vor acţiona împreună împotriva SI

Externe 08 Februarie 2017 / 16:07 301 accesări

Președintele turc, Recep Erdogan, și omologul său american, Donald Trump, au căzut de acord ca Turcia și Statele Unite să acționeze împreună împotriva pozițiilor rețelei Stat Islamic din zona orașelor siriene al-Bab și Raqqa, potrivit unor surse din cadrul Preşedinţiei turce, citate de Reuters. Orașul al-Bab este controlat de organizația teroristă și asediat de rebelii sirieni susținuți de Turcia de aproape 2 luni, iar Forțele Democratice Siriene, care includ milițiile kurde YPG, au declanșat sâmbătă o ofensivă menită să elibereze orașul Raqqa, considerat capitala rețelei teroriste Stat Islamic. În cursul unei discuții telefonice, cei doi lideri au discutat despre o zonă sigură în Siria, criza refugiaților și lupta antiteroristă. Erdogan a cerut Statelor Unite să nu mai susțină milițiile kurde din Siria, pe care Ankara le consideră ca având legături cu militanții Partidului Muncitorilor din Kurdistan (PKK), organizație considerată drept teroristă de Turcia, SUA și UE.

Sursele citate au adăugat că noul director al CIA, Mike Pompeo, ar urma să efectueze joi o vizită în Turcia pentru a discuta despre milițiile kurde din Siria și măsurile ce vizează organizația clericului musulman Fethullah Gulen, care este acuzat de Administrația Erodgan că ar fi orchestrat lovitura de stat eșuată din Turcia.

Relațiile între Turcia și Statele Unite au fost tensionate în cursul mandatului președintelui Obama, Ankara criticând dur sprijinul Washingtonului pentru milițiile kurde din Siria și refuzul aparent al autorităților americane de a-l extrăda pe Gulen.

Taguri articol


12
Pagina a fost generata in 0.1964 secunde