Eric Abidal şi-a anunţat retragerea din activitate

Nu ai găsit subiectul dorit?
Foloseşte căutarea ...
Fotbal / Din motive personale

Eric Abidal şi-a anunţat retragerea din activitate

Sport 20 Decembrie 2014 / 00:00 878 accesări

Eric Abidal, fostul internaţional francez al echipei Olympiacos Pireu, şi-a anunţat, vineri, retragerea din activitatea de fotbalist, „din motive personale”. El a precizat că încă nu s-a hotărât ce va face şi că vrea deocamdată să îşi ia o perioadă de pauză pentru a fi alături de familia sa.

În vârstă de 35 de ani, Abidal şi-a început cariera în urmă cu 15 ani, la echipa AS Lyon-Duchere, și a mai jucat de-a lungul carierei la formaţiile AS Monaco, OSC Lille, Olympique Lyon, FC Barcelona şi Olympiacos Pireu. De asemenea, a evoluat pentru naţionala Franţei în perioada 2004-2013 (67 de meciuri), clasându-se pe locul 2 la Campionatul Mondial din 2006. Cu Olympique Lyon a câştigat de trei ori campionatul Franţei, iar cu FC Barcelona și-a adjudecat de patru ori campionatul Spaniei, de două ori Cupa Spaniei, de două ori Liga Campionilor şi tot de două ori Supercupa Europei.

Abidal a fost operat în data de 10 aprilie 2011 pentru înlăturarea unei tumori la ficat, iar în aprilie 2012 a fost supus unui transplant de ficat. El a revenit pe gazon în primăvara lui 2013, însă Barcelona nu i-a mai prelungit contractul. Fundașul francez a evoluat în sezonul trecut la AS Monaco, iar în vară s-a transferat la Olympiacos, echipa care a încheiat recent pe locul 3 grupa sa din Liga Campionilor, urmând să joace în 16-imile de finală ale UEFA Europa League.

„Ținând cont de parcursul meu, pe care toată lumea îl cunoaște, cred că lumea va înțelege. Țin să le mulțumesc tuturor oamenilor de la club (n.r. - Olympiacos) pentru încrederea mi-au acordat-o în ultimele luni. Sunt mândru că am scris un mic rând în istoria lui Olympiacos, fiindcă acest club va rămâne întotdeauna unul mare, deși noi n-am reușit un parcurs bun în Liga Campionilor. Țin de asemenea să le mulțumesc tuturor antrenorilor pe care i-am avut în cariera mea, tuturor staff-urilor medicale ce mi-au tratat accidentările, începând din copilărie, și tuturor echipelor cu care am împărtășit momente extraordinare. Astăzi e momentul să întorc pagina și să încerc să scriu un nou capitol”, a declarat francezul.

La câteva zile după retragerea lui Thierry Henry, care va deveni consultant TV, Abidal a evocat viitorul său, care pare totuși mai incert decât al fostului lui coleg de națională. „Am avut solicitări de la Barcelona, însă nu am primit o ofertă de contract. Este aceeași situație cu Olympiacos. Viitorul meu va fi aproape de Olympiacos. Când? Nu știu, dar este un lucru pe care-l doresc”, a spus Abidal, referindu-se la zvonurile că va deveni unul dintre conducătorii clubului „blaugrana”.12
Pagina a fost generata in 0.1358 secunde