Eroii Primului Război Mondial, prin ochii elevilor constănțeni

Nu ai găsit subiectul dorit?
Foloseşte căutarea ...
Concurs cu teme istorice Eroii Primului Război Mondial, prin ochii elevilor constănțeni
Educație 13 Noiembrie 2017 / 17:05 1221 accesări 0 comentarii

Ziua Dobrogei va fi sărbătorită și de elevii constănțeni. Astfel, marți, 14 noiembrie 2017, ora 10.00, la Muzeul de Istorie Națională și Arheologie Constanța, se va desfășura simpozionul județean „Unitate în diversitate pe pământ dobrogean”, Ediția a III-a, organizat de Inspectoratul Școlar Județean, adresat profesorilor de istorie din județul Constanța. De asemenea, va avea loc și Conferința de finalizare a proiectului „Dobrogea în contextul Primului Război Mondial: valorificări cultural-educaționale“, realizat de Muzeul de Istorie Națională și Arheologie Constanța în parteneriat cu Biblioteca Județeană „I.N. Roman” Constanța, Asociația „Dobrogea - Istorie și civilizație” și Inspectoratul Școlar Județean Constanța, cu fonduri nerambursabile AFCN.

Cu această ocazie vor fi premiați, dintre cei 180 de participanți, elevii care au realizat lucrări valoroase și originale la concursul cu tema „Eroi și fapte memorabile din localitatea mea în timpul Primului Război Mondial”, organizat în cadrul acestui proiect. „Dobrogea, tărâmul dintre ape, cu bogatul trecut istoric, impresionant spaţiu geografic şi spiritual, preţios model de convieţuire interconfesională şi etnică, va fi evocată în referatele elevilor şi lucrările ştiinţifice elaborate de profesorii de istorie din judeţul Constanţa“, transmit reprezentanții ISJ Constanța.

La eveniment sunt invitați reprezentanţi ai Primăriei Constanţa, Prefecturii Constanţa, Consiliului Judeţean, Facultăţii de Istorie şi Ştiinţe Politice, Bibliotecii Judeţene, Muzeului Militar Naţional "Regele Ferdinand I", Filiala Constanţa, Asociaţiei Naţionale a Cultului Eroilor „Regina Maria", Filiala Judeţeană Constanţa.Pagina a fost generata in 0.2149 secunde