Eroii țărani din Primul Război Mondial, rememorare la Muzeul Satului

Nu ai găsit subiectul dorit?
Foloseşte căutarea ...
Eroii țărani din Primul Război Mondial, rememorare la Muzeul Satului
Cultură 19 Noiembrie 2016 / 12:37 415 accesări 0 comentarii

Seria de manifestări "Eroii Satelor-poveşti de război", dedicată eroilor țărani participanți la marea conflagrație debutează pe 24 noiembrie, de la ora 09:00, la sala Victor Ion Popa de la Muzeul Național al Satului "Dimitrie Gusti".

Muzeul Național al Satului "Dimitrie Gusti" organizează în perioada noiembrie 2016 – februarie 2017 o manifestare înscrisă în Programul Național prilejuit de Aniversarea Centenarului Primului Război Mondial, intrat în conștiința oamenilor ca Marele Război.

România începutului de veac XX era alcătuită din locuitori care trăiau în cea mai mare parte în mediul rural, astfel că, ponderea militarilor români proveniţi din rândul ţăranilor era covârşitoare. Acestor țărani – soldați li se dedică acest eveniment.

Seria de manifestări, intitulată "Eroii Satelor - poveşti de război" va debuta joi, 24 noiembrie, începând cu ora 09:00, la sala Victor Ion Popa a Muzeului Național al Satului "Dimitrie Gusti" din București, Șos. Kiseleff nr. 30, cu o masă rotundă la care sunt invitați să participe istorici, preoți, specialiști in etnologie și antropologie. Apoi va urma lansarea cărții "De la Oituz la Verdun" - autor Lt.col.art.lector (rz) Alexandru Nicolae Teodoreanu, editura Ecou Transilvan, prezentată de col. (r) George Teodorescu.

La ora 14:00 va avea loc vernisajul expoziției "Eroii Satelor - poveşti de război", dedicată eroilor care au luptat pe crestele Carpaților în iarna 1916 – 1917, deschisă publicului în sala de expoziții Gheroghe Focșa din Șos. Kiseleff nr. 28. Invitat la vernisaj este artistul Ion Crețeanu din Voineasa, judeţul Olt, care va interpreta cântece de cătănie inspirate de faptele de eroism ale armatei române.

Programul detaliat al evenimentului este următorul: de la ora 09:00 - primirea invitaților; la ora 09:30 - deschiderea manifestării; la ora 13:00 - lansarea cărții "De la Oituz la Verdun", de la ora 14:00 - vernisajul expoziției "Eroii Satelor - poveşti de război" și un recital cobză susținut de Ion Crețeanu.Pagina a fost generata in 0.1883 secunde