ESTE OFICIAL! Jocurile Olimpice de la Tokyo au fost amânate!

Nu ai găsit subiectul dorit?
Foloseşte căutarea ...
Din cauza pandemiei de Covid-19

ESTE OFICIAL! Jocurile Olimpice de la Tokyo au fost amânate!

Sport 24 Martie 2020 / 16:56 684 accesări

Comitetul Internaţional Olimpic a anunţat, marţi, amânarea pentru un an a Jocurilor Olimpice de vară de la Tokyo, programate în perioada 24 iulie - 9 august, din cauza pandemiei de coronavirus.

„Având în vedere circumstanţele actuale, pe baza informaţiilor OMS, ale preşedintelui Comitetului Internaţional Olimpic şi ale premierului Japoniei, Jocurile Olimpice urmează să fie reprogramate, dar nu mai devreme de vara anului 2021, pentru a păstra sănătatea sportivilor şi a tuturor celor implicaţi în Jocurile Olimpice”, a fost mesajul Comitetului Internaţional Olimpic.

De la înfiinţarea Jocurilor Moderne, în 1896, este pentru prima oară când Jocurile Olimpice sunt amânate pe timp de pace. Întrecerile olimpice au mai fost anulate de două ori, din cauza celor două războaie mondiale.

În ciuda faptului că au fost reprogramate pentru 2021, Jocurile Olimpice se vor desfăşura tot sub denumirea Tokyo 2020, a anunţat Guvernul japonez. Thomas Bach, preşedintele Comitetului Internaţional Olimpic, a fost de acord cu amânarea competiţiei pentru un an din cauza pandemiei de Covid-19.

„Flacăra Olimpică ar putea deveni lumina de la capătul tunelului în care se află lumea în prezent. Prin urmare, s-a convenit ca aceasta să rămână în Japonia, și se vor păstra numele Jocurilor Olimpice și Paralimpice Tokyo 2020”, se arată în comunicat.12
Pagina a fost generata in 0.2174 secunde