Ești începător pe bicicleta fitness? Iată detaliile esențiale pe care trebuie să le cunoști!

Nu ai găsit subiectul dorit?
Foloseşte căutarea ...
Ești începător pe bicicleta fitness? Iată detaliile esențiale pe care trebuie să le cunoști!
Lifestyle 11 Martie 2019 / 13:31 241 accesări 0 comentarii

În încercările pe care le facem pentru a ne sculpta corpul sau pentru a sublinia câteva trăsături frumoase ale siluetei, cele mai multe rezultate pozitive pot veni prin intermediul activităților sportive. În acest sens, o bicicletă fitness folosită chiar în confortul propriei locuințe te poate ajuta să dai jos câteva kilograme și să scurtezi timpul pe care trebuie să îl aloci antrenamentelor zilnice.

Deși te poți bucura de antrenamente cardio și atunci când mergi rapid sau alergi în aer liber, bicicleta fitness este o soluție mult mai confortabilă și accesibilă. Mai mult decât atât, cu ajutorul diverselor tipuri de antrenament pe care ți le oferă acest aparat, vei putea controla perfect procesul de acomodare a corpului cu efortul fizic susținut. Atunci când ești la început, activitatea sportivă zilnică poate părea un demers foarte dificil, așadar va trebui să începi cu numai câteva minute de pedalare pe zi și să mărești acest interval în funcție de gradul de adaptare la efort al corpului tău.

La puțin timp după începerea programului de antrenamente, bicicleta fitness se va dovedi un aparat extrem de eficace în cazul în care exersezi corect și alegi acele antrenamente care să te provoace și să te solicite la capacitate maximă. Astfel, pe lângă rutinele pre-setate în memoria consolei digitale a bicicletei tale, vei putea opta și pentru exercițiile de tip Tabata sau HIIT, care te vor provoca să “tragi de tine” și te vor apropia foarte rapid de obiectivele și rezultatele vizate. Până în acel moment, însă, mai jos vei descoperi câteva dintre beneficiile de care poți profita imediat ce începi să exersezi pe noua ta bicicletă fitness.

Poziție comodă

Mulțumită poziției pe care trebuie să o adopți în timpul exercițiilor, vei putea face efort fizic fără a solicita spatele.

Impact redus

Articulațiile nu vor fi solicitate precum se întâmplă în cazul alergării, din cauza lipsei impactului repetat și șocurilor constante. Astfel, poți exersa în voie pe bicicleta fitness, chiar dacă ai probleme cu gleznele, genunchii sau șoldurile.

Întărirea genunchilor

Pedalarea contribuie la hidratarea naturală a articulațiilor și întărește musculatura din jurul genunchilor, astfel încât vei avea mai multă siguranță și putere la nivelul picioarelor.

Varietate

Cele mai multe modele de bicicletă fitness permit ajustarea rezistenței la pedalare și pun la dispoziția utilizatorului programe variate de antrenament, dezvoltate specific pentru obiectivele pe care le vizezi.

După ce ai ales exact modelul care corespunde stilului și nevoilor tale, iată câteva recomandări cu privire la modul în care să pregăteșți bicicleta fitness pentru folosirea corectă și confortabilă la tine acasă:

- dacă ești la prima utilizare, citește cartea tehnică și oferă-ți câteva minute de familiarizare cu comenzile;

- potrivește înălțimea șezutului: poziționează-te lângă bicicletă și înalță sau coboară șaua până la nivelul șoldurilor tale;

- depărtează sau apropie ghidonul, pentru a găsi o poziție comodă de-a lungul antrenamentului (nici prea aplecat, nici drept);

- asigura-te că genunchiul este foarte puțin îndoit atunci când duci pedala până în cel mai depărtat punct (5-10 grade), pentru a te feri de accidentări;

- începe orice antrenament cu 5 minute de încălzire pedalând la o rezistență mică;

- termină fiecare antrenament cu 5 minute de revenire și stretching al picioarelor;

- în cazul în care vrei să modifici un antrenament, indiferent de tipul acestuia, poți schimba numărul de serii sau gradul de efort depus, însă nu exclude niciodată încălzirea, respectiv revenirea;

- menține corpul hidratat - nu uita niciodată de sticla cu apă.

Dacă ai decis că e momentul să faci o schimbare în viața ta prin sport, intră pe Sport-Mag.ro și alege modelul ideal de bicicletă fitness din gama variată de aparate, echipamente și accesorii la cel mai bun raport calitate-preț!

Loading...

Adaugă comentariul tău

NOTĂ: Te rugăm să comentezi la subiect. Sunt interzise atacurile la persoană, limbajul vulgar sau tendenţios şi postarea materialelor publicitare. Încălcarea acestor norme va fi sancţionată cu ştergerea imediată a comentariului.

Ştiri recomandate

Pagina a fost generata in 0.1828 secunde