Ești superstițios? Ferește-te de vineri, 13!

Nu ai găsit subiectul dorit?
Foloseşte căutarea ...
Ești superstițios? Ferește-te de vineri, 13!
Lifestyle 13 Octombrie 2017 / 11:05 557 accesări 0 comentarii

Astăzi este vineri 13 octombrie! A venit ziua de care se sperie foarte multă lume. Este o zi considerată cu ghinion, o zi despre care oamenii cred că aduce numai nenorociri. De vineri 13 sunt legate mai multe superstiții de care unii țin cont, iar alții nu. De exemplu, dacă un copil să naşte într-o zi de vineri 13, se zice că nu va avea noroc în viață, dar o parte din această nefericire va fi înlăturată dacă ziua naşterii lui va fi ținută secret.

Dacă o femeie îşi serbează ziua într-o zi de vineri 13, în mai puţin de un an se va căsători şi va avea un copil. Este de rău augur să te căsătoreşti într-o zi de vineri 13. Dacă un cortegiu funerar taie calea unui om într-o zi de vineri 13, atunci persoana în cauză va fi condamnată la moarte.

Dacă 13 persoane stau la o masă pe data de vineri 13, una dintre ele se va îmbolnăvi grav. Nu purta negru în ziua de vineri 13, sau în scurt timp vei purta doliu. Nu te tunde în ziua de vineri 13, sau cineva din familia ta va muri.

Nu te muta în casă nouă într-o zi de vineri 13 pentru vei avea ghinion.

Chiar dacă unele persoane vor să țină ghinionul deoparte și iau în seamă aceste superstiții, trebuie spus că specialiștii consideră că vineri 13 este ziua în care se produc mai puține nenorociri. De ce? Paradoxal... oamenii sunt mai grijulii în această zi și chiar dacă nu țin cont de superstiții, sunt mai atenți, de exemplu, la modul în care merg cu mașina.

Un studiu realizat în anul 2002 arată faptul că ziua de vineri 13 este mai periculoasă pentru femei decât pentru bărbaţi, deoarece acestea au tendinţa să fie mai agitate în acea zi.

Trebuie spus că sunt persoane care consideră că vineri 13 le aduce noroc. Așadar, nu porniți la drum cu gândul că vineri 13 este o zi cu ghinion. Multor persoane li se întâmplă lucruri foarte bune de vineri 13 și aleg această zi pentru a-și face cele mai importante evenimente.

Taguri articol


Pagina a fost generata in 0.1973 secunde