Europa nu mai poate cu Brexitul! „Suntem cu adevărat epuizaţi”! Care este strategia?

Nu ai găsit subiectul dorit?
Foloseşte căutarea ...
Pe când o decizie?

Europa nu mai poate cu Brexitul! „Suntem cu adevărat epuizaţi”! Care este strategia?

Externe 19 Martie 2019 / 16:00 425 accesări
Michael Roth, ministrul german pentru Europa: „Suntem cu adevărat epuizaţi de aceste negocieri

Michael Roth, ministrul german pentru Europa: „Suntem cu adevărat epuizaţi de aceste negocieri"

Tergiversările, discuţiile, vorbele complicate aruncate de o parte şi de cealaltă a barierei Brexit, politica, economia, finanţele, socialul, toate acestea au devenit un imens amalgam din care nu mai înţelege nimeni nimic. Miniştrii pentru Europa din mai multe ţări membre UE, inclusiv George Ciamba, ministrul român delegat pentru Afaceri Europene, au îndemnat marţi Marea Britanie să prezinte o strategie clară privind Brexit, în contextul în care joi va avea un summit crucial al liderilor europeni, relatează Financial Times. „Suntem cu adevărat epuizaţi de aceste negocieri", a declarat Michael Roth, ministrul german pentru Europa, care a participat marţi la o reuniune cu omologii săi din statele UE. „Mă aştept la propuneri clare şi precise [privind] de ce o astfel de amânare este necesară. Dragi prieteni de la Londra, vă rog, prezentaţi!", a adăugat Roth. Miniştrii europeni urmează să fie informaţi de Michel Barnier, negociator-şef al UE, despre opţiunile privind o posibilă amânare a procesului de ieşire a Marii Britanii din Blocul comunitar. O decizie în această privinţă urmează însă să fie luată joi, cu ocazia summitului liderilor statelor membre UE.

La rândul său, Nathalie Loiseau, ministrul francez pentru Afaceri Europene, a solicitat Guvernului britanic să ofere motive "credibile" pentru amânarea Brexit.

George Ciamba, ministrul delegat pentru Afaceri Europene, a declarat că în acest moment situaţia este şi mai neclară după ce preşedintele Camerei Comunelor, John Bercow, a avertizat luni după-amiază că premierul Theresa May nu poate supune votului proiectul de acord Brexit în forma care a fost deja respinsă de parlamentari. „Trebuie să evităm situaţiile precum cea de acum, în cazul în care nu există majoritate pentru lucrurile cerute de Guvernul britanic", a declarat Hans Dahlgren, ministrul suedez pentru Europa, adăugând că liderii UE sunt în continuare dispuşi să fie constructivi şi „să ducă până la capăt [procesul Brexit]". „Au spus nu în privinţa [unui Brexit] fără acord, şi au spus nu la o înţelegere realistă. Trebuie să-şi schimbe opinia cu privire la una dintre cele două opţiuni", a mai afirmat Loiseau, după ce Parlamentul britanic a respins opţiunea ieşirii din UE fără un acord, dar şi acordul Brexit negociat de Guvernul Theresa May cu Uniunea Europeană.

Taguri articol


12
Pagina a fost generata in 0.1689 secunde