Evadat prins de mascați pe plajă!

Nu ai găsit subiectul dorit?
Foloseşte căutarea ...
Se ascundea pe litoral

Evadat prins de mascați pe plajă!

Eveniment 13 August 2014 / 00:00 1678 accesări

Acțiune de amploare a polițiștilor constănțeni, care, în noaptea de luni spre marți, au prins un deținut ce a evadat, la începutul săptămânii trecute, dintr-un punct de lucru al Penitenciarului Jilava. Aceștia au pornit operațiunea după ce ofițerii Serviciului de Investigații Criminale (SIC) Constanța au aflat că individul, Constantin Ioniță, de 39 de ani, din județul Ilfov, se ascunde pe litoral. Împreună cu mascații Serviciului pentru Acțiuni Speciale, aceștia au descins în zona Mamaia Sat, unde au început căutările bărbatului. În jurul orei 00.30, suspectul a fost găsit pe plajă. În momentul reținerii, acesta a opus rezistență, dar a fost imediat imobilizat și încătușat de trupele speciale. El a fost transportat apoi la sediul Inspectoratului de Poliție al Județului (IPJ) Constanța și predat unei escorte a Penitenciarului Jilava. Pentru capturarea lui Constantin Ioniță polițiștii constănțeni au lucrat cu omologii lor din cadrul SIC Ilfov, reprezentanții Administrației Naționale a Penitenciarelor (ANP), beneficiind de suportul Direcției de Operațiuni Speciale și Serviciului Român de Informații.

A FUGIT PE LITORAL Autoritățile spun că individul a fugit lunea trecută, dintr-un punct de lucru al Penitenciarului Jilava, profitând de neatenția gardienilor. El era încadrat în regimul de detenție semideschis. Potrivit anchetatorilor, Ioniță a ajuns pe litoral vinerea trecută, cel mai probabil în speranța că nu va putea fi găsit de oamenii legii în aglomerația din stațiuni. A greșit... „Acesta este instinctul infractorului, să scape. Chiar dacă era în regim semideschis, când s-a simțit nesupravegheat, a rupt-o la fugă. S-a gândit apoi la un loc în care s-ar putea ascunde ușor și ar putea fura pentru a se întreține. De aceea a venit pe litoral, unde i-ar fi fost mult mai ușor să se ascundă. Acești infractori nu se gândesc la consecințe. Acționează impulsiv“, a declarat cms. șef Liviu Chesnoiu, expert poligraf. Oamenii legii au descoperit într-o geantă pe care Constantin Ioniță o avea la el câteva haine, un cuțit și o furculiță, o doză de bere, dar și o șurubelniță. De asemenea, în buzunarele sale a fost găsită suma de 30 de lei. Pe numele lui a fost întocmit dosar penal pentru comiterea infracțiunii de evadare.

ANCHETĂ Potrivit reprezentanților ANP, Constantin Ioniță a fost condamnat la cinci ani de închisoare pentru comiterea infracțiunii de furt calificat. Acesta ispășise până în prezent un an și două luni din pedeapsă. Conducerea penitenciarului a dispus declanșarea unei anchete interne, pentru a se stabili cum a fost posibil ca deținutul să fugă.

Taguri articol


12
Pagina a fost generata in 0.1346 secunde