EVALUARE NAȚIONALĂ 2018. Atenție, mai aveți doar 2 zile pentru înscrieri!

Nu ai găsit subiectul dorit?
Foloseşte căutarea ...

EVALUARE NAȚIONALĂ 2018. Atenție, mai aveți doar 2 zile pentru înscrieri!

Educație 06 Iunie 2018 / 16:45 668 accesări

Înscrierile la Evaluarea Națională 2018 au loc în perioada 4 - 8 iunie, așa că elevii care nu au apucat încă să se înscrie ar trebui să se grăbească, scrie portalinvatamant.ro. Tot pe 8 iunie se finalizează și cursurile elevilor de clasa a VIII-a, urmând că pe 11 iunie să aibă loc proba scrisă de Limba și literatură română din cadrul Evaluării Naționale. Pe 13 iunie se va desfășura proba scrisă la Matematică, iar pe 14 iunie elevii din partea minorităților naționale vor participa la proba scrisă de Limba și literatură maternă. Rezultatele se vor afișa pe 19 iunie, iar contestațiile vor putea fi depuse, în aceeași zi, între orele 14.00 – 19.00. Soluționarea contestațiilor va avea loc între 20 și 22 iunie, iar rezultatele finale vor fi afișate pe 23 iunie.

După susținerea Evaluării Naționale, elevii mai au de trecut un hop, mai exact admiterea la liceu.

Iată calendarul repartizării computerizate: 29 iunie - 3 iulie 2018 Absolvenții de gimnaziu și părinții acestora vor completă opțiunile în fișele de înscriere, asistați de diriginți. Absolvenții de gimnaziu care doresc să participe la

admitere în alt județ vor completă fișele de înscriere conform procedurii

stabilite de Comisia Națională de Admitere. 30 iunie - 4 iulie 2018

Candidații și părinții vor verifică fișele editate de calculator și vor corectă eventualele greșeli din baza de date. Afișarea listelor corectate în aplicația informatică computerizată.

4 iulie Ultima zi pentru transmiterea bazei de date de la centrele de înscriere la centrul de admitere județean / al municipiului București.

Comisia din centrul de înscriereva preda fișele de opțiuni originale către centrul de admitere județean / al municipiului București.

9 iulie Repartizarea computerizată în învățământul liceal de stat a absolvenților claselor a VIII-a care nu împlinesc 18 ani până la dată începerii cursurilor anului școlar 2018 - 2019. Afișarea rezultatelor candidaților repartizați în învățământul liceal de stat. Unitățile de învățământ gimnazial vor afișa listele cu absolvenții repartizați din școlile respective și lista cu locurile neocupate din unitățile de învățământ liceal de stat din județ/municipiul București.

10 - 13 iulie Depunerea dosarelor de înscriere la școlile la care au fost repartizați candidații.

13 iulie Unitățile învățământului liceal de stat vor transmite situația locurilor rămase libere în urmă neinscrierii candidaților admiși în această etapă de admitere.

16 - 18 iulie Comisia județeană de admitere va rezolva situațiile speciale apărute după etapă de repartizare computerizată, repartizarea candidaților care nu și-au depus dosarele de înscriere în termen, a candidaților care nu au participat și a celor care au participat, dar nu au fost repartizați în etapă repartizării computerizate.12