Evaziune cu programe cu dublă gestiune! Descinderi la București și Constanța

Nu ai găsit subiectul dorit?
Foloseşte căutarea ...
43 de percheziții

Evaziune cu programe cu dublă gestiune! Descinderi la București și Constanța

Eveniment 12 Noiembrie 2015 / 15:57 2275 accesări

Acțiune de amploare a procurorilor Direcției de Investigare a Infracțiunilor de Criminalitate Organizată și Terorism (DIICOT) - Structura Centrală într-un dosar ce vizează fapte de evaziune fiscală și spălare de bani. Oamenii legii au efectuat joi dimineață nu mai puțin de 43 de percheziții la punctele de lucru ale unor societăți comerciale. Potrivit agenției de presă Mediafax, este vorba despre Choco Ateneu SRL, Choco Moșilor SRL, Coza Nostra Art SRL, Theobroma Consult SRL, Theoprod Art SRL, Restaurante Tratoria Il Calcio SRL, Twins Downtown SRL, Twins Cafe SRL, Le Club Herăstrău SRL și Rubicon Floreasca SRL. Una dintre descinderi a avut loc la Constanța, pe strada Ion Adam, la SC Solutions Center SRL, societate suspectată, se pare, conform Mediafax, că ar fi vândut către firmele bănuite de infracțiuni economice un program informatic de contabilitate cu dublă gestiune, care se instalează pe casele de marcat.

VENITURI DIMINUATE Potrivit anchetatorilor, în București ar fi acționat un grup infracţional organizat specializat în săvârşirea infracţiunilor de evaziune fiscală şi spălare de bani. Suspecții vizați de investigație ar fi diminuat baza impozabilă pentru a plăti taxe mai mici, folosind programe informatice care ar permite păstrarea unei evidențe contabile duble - una reală şi una fictivă, din care reies venituri scăzute şi cheltuieli mai mari. Coordonatorii rețelei ar fi un cetățean român și un francez, asociaţi la societăţile comerciale Choco Ateneu SRL, Choco Moșilor SRL, Coza Nostra Art SRL, Theobroma Consult SRL și Theoprod Art SRL.

PROGRAMUL, ACCESAT CU UN CARD Conform unui comunicat de presă remis joi de DIICOT, "s-a constatat că programul era accesat cu ajutorul unui card aflat doar în posesia casierelor de la punctele de lucru ale societăţilor, card care permitea accesul în memoria fiscală a casei de marcat şi efectuarea unor operaţiuni de împărţire a produselor proprii, neîmbuteliate (produse zaharoase şi de patiserie obţinute la unul dintre punctele de lucru din Bucureşti) şi care, cumulate, au înregistrat o pondere mai mare în venituri nefiscalizate".

Procurorii DIICOT au mai precizat că "începând cu anul 2008 societatea comercială din Constanța a pus la dispoziţie programul informatic unui număr de alţi trei suspecţi, administratori ai unor societăţi comerciale cu profil alimentaţie publică şi divertisment".

În urma operațiunilor de joi, la sediul DIICOT au fost escortate pentru audieri nu mai puțin de 112 persoane. La acțiune au luat parte ofițerii din cadrul BCCO București și jandarmii, în timp ce suportul de specialitate a fost asigurat de Direcția de Informații și Protecție Internă.

Citește și:

Sute de polițiști au ridicat 16 persoane

Taguri articol


12
Pagina a fost generata in 0.1171 secunde