Eveniment inaugural la Colegiul Național Mircea cel Bătrân din Constanța

Nu ai găsit subiectul dorit?
Foloseşte căutarea ...

Eveniment inaugural la Colegiul Național Mircea cel Bătrân din Constanța

Lansarea unui nou număr al revistei Zări Alb Astre și inaugurarea Bibliotecii virtuale
Educație 20 Mai 2023 / 19:38 719 accesări

Joi,18.05. 2023, incepând cu orele 13, s-a desfășurat un eveniment mult așteptat de către elevii și profesorii Colegiului NaționalMircea cel Bătrândin Constanța: lansarea noului număr al revistei mircisteZări Alb Astre. Festivitatea a avut loc în Biblioteca CNMB, un lăcaș în care s-a sărbătorit o nouă piesă din patrimoniu identitar al colegiului, un număr cioplit din pasiunea și cu perseverența.

Evenimentul a fost deschis de către doamna profesordr. Amalia-Maria Roșioru,alături de doamna profesorLuminița Belcin, iar prezentarea revistei a fost susținută de redactorul-șef,Dima Nancu, elev în clasa a XII-a F și de redactorul-șef adjunct,Sergiu-Andrei Ciaușu, elev în clasa a X-a A. Noul număr al revistei este alcătuit din 11 rubrici și 40 de articole care răspund gusturilor unor tineri cititori. De-a lungul prezentării, echipa de coordonare a pus accentul pe etapele parcurse până când articolele au văzut lumina tiparului. Rubricile „Pixeli și tinere pixuri" sau „Cronicile realului" au fost evidențiate, iar redactorii au dat citire unor secvențe de text reprezentative pentru articolele lor.

Lansarea revistei a fost însoțită și de inaugurareaBibliotecii Virtuale „Zări Alb Astre"găzduite de site-ulzarialbastre.ro. Biblioteca Virtuală este spațiul unde își găsesc locul documente importante pentru istoria CNMB. Invităm cititorii să descopere clipele memorabile din patrimoniul ilustrat al colegiului, răsfoind revistele din arhiva Zări Alb Astre și toate celelalte publicații mirciste! Lunga tradiție a liceului oferă promisiunea cititorilor că vor găsi articole de calitate, istorii ascunse și documente unice.

În deznodământ, mulțumim profesorilor coordonatori și tuturor membrilor redacției pentru că au reușit să ducă revista în era digitală, impletind tradiția cu inovația!Ştiri recomandate

12