Evenimente religioase în aceste zile, la Constanța!

Nu ai găsit subiectul dorit?
Foloseşte căutarea ...
Evenimente religioase în aceste zile, la Constanța!
Religie 29 Noiembrie 2017 / 16:51 1498 accesări 3 comentarii

De Ziua Națională a României, începând cu ora 10.00, Înaltpreasfințitul Teodosie, Arhiepiscopul Tomisului, va oficia o slujbă de Te-Deum la Catedrala Arhiepiscopală „Sfinții Ap. Petru și Pavel” din Constanța.

SFINȚIRE MARE A NOII BISERICI DIN SATUL LESPEZI

Sâmbătă, 2 decembrie, începând cu ora 7.45, Ierarhul Tomisului va săvârși slujba de Sfințire Mare a noii biserici din satul Lespezi, comuna Dobromir, care va avea hramul „Sf. Constantin Brâncoveanu”, dar va păstra și hramul bisericii vechi, „Sf. Treime”. După slujbă, credincioșii prezenți (bărbați și femei) vor putea trece prin sfântul altar. Biserica veche a fost donată în anul 1947, sub forma unei case vechi din chirpici, de către fam. Ursu Dumitru, localnici credincioși. A fost sfințită în anul 1952, dar trecerea timpului și-a pus amprenta asupra rezistenței clădirii. Consiliul Parohial, coordonat de preotul paroh Mihai Cristian, a decis ridicarea unui nou lăcaș de cult, de dimensiuni modeste (20 m lungime și 7,8 m lățime). Lucrările au demarat la sfârșitul anului trecut (2016) și au fost finalizate în această toamnă, cu sprijinul Consiliului Local al comunei Dobromir, al fostului primar al comunei, Eugen Iliescu, precum și al credincioșilor. Totodată, la inițiativa preotului paroh, IPS Teodosie a binecuvântat mutarea Mesei Sfântului Altar din vechea biserică în noua biserică, unde îndeplinește același rol.

Duminică, 3 decembrie, Biserica Ortodoxă se va afla în Duminica a 31-a după Rusalii (vindecarea orbului din Ierihon). De la ora 8.30, IPS Teodosie se va afla în vizită pastorală la biserica „Nașterea Maicii Domnului” din Mangalia, unde va oficia Sfânta Liturghie. În cadrul slujbei, diaconul Mihai Budu va fi hirotonit preot pe seama parohiei respective.

3 comentarii

... 00:03:49 / 30 Noiembrie 2017
...

Teodosie e eretic, s-a lepadat de ortodoxie, numindu-i frati de credinta pe eretici.

CRESTIN 10:35:44 / 05 Decembrie 2017
DESPRE " PREOTUL " CLOSCA MARIN

Foarte urât din partea acestui "preot” Cloșcă Marin, în loc să fie un exemplu de luat de oameni, el este un mijloc de sminteălă pentru credincioșii din parohia unde slujește acest nevrednic „slujitor” al DOMNULUI NOSTRU IISUS HRISTOS ! Ierarhul Teodosie ar face bine, să-l cateriseascå pe acest nevrednic și om care pângărește hainele preoțești și tot ce face în altar, aduc blasfemie și defăimează cele sfinte, slujbele făcute nu au valoare și nici nu sunt primite în fața lui Dumnezeu, chiar spurcă cele sfinte, oamenii nu ar mai trebui să participe la sfintele slujbe ( oameni buni, mergetzi la slujba in alta localitate, nu va departatzi de casa DOMNULUI, ci mergetzi in alta biserica crestina ortodoxa si asta in semn de protest ), asta ca protest la ceea ce face "preotul” Cloșcă Marin, oamenii ar trebui să se întoarcă în biserică după ce vine un slujitor demn de respectul oamenilor prin viața lui de familie și faptele sale pentru care a ajuns în biserică ! Oameni buni, numai mergeți la slujbă în comuna Oltina până la clarificarea situației, până la caterisirea așa zisului preot Closca Marin, care se iubește cu fosta elevă a soției acestui moș fără minte destulă, mos care a dat in mintea copiilor, sa-i fie rusine ca se dezbraca in fatza unui fete, sa-i fie rusine pentru ca, si-a pus mintea cu astfel de persoane fara rusine si fara omenie, banii cheltuitzi cu astfel de placeri carnale, mai bine ajuta oamenii nevoiasi, saraci si ca vaaaaide ei, asa-i cand castigi banii fara munca, ci ii obtzine usor si fara efort,rusine, rusine si iarasi rusine ! Unica solutzie este caterisirea acestui om nevrednic, care om poarta straie preotzesti, pangarindu-le prin faptele lui, si in locul lui, sa apara in comuna OLTINA, un preot vrednic de slujirea lui DUMNEZEU ! ASTEPTAM, SA SE INTAMPLE CAT MAI REPEDE ACEST FAPT, CATERISIREA LUI CLOSCA MARIN !

Răspunde | Raportează | | |-35
Oltina 13:20:35 / 08 Decembrie 2017
Respect

Vai de capul tau!Ai terminat cu IPS Teodosie si ai inceput cu Pr Cloșca!?Cum poti tu sa arunci asemenea acuzații care stim f bine ca sunt total neadevărate,nu ai frica de Dumnezeu!?Păi Pr Cloșca este un preot bun,cu har și frica lui Dumnezeu care nu s-ar preta la asa ceva...dintr o stire de kkt(scuzati expresia) toti prosti au ajuns sa pângăreasca numele si demnitatea un om deosebit!Respect Pr Cloșca și nu va mâhniti din cauza unora care stiu sa faca doar rau!

Răspunde | Raportează | | |+47

Adaugă comentariul tău

NOTĂ: Te rugăm să comentezi la subiect. Sunt interzise atacurile la persoană, limbajul vulgar sau tendenţios şi postarea materialelor publicitare. Încălcarea acestor norme va fi sancţionată cu ştergerea imediată a comentariului.

Ştiri recomandate

Pagina a fost generata in 0.2813 secunde