Evenimentul „Biblioteca Vie", în care vă veți întâlni cu „cărți vii", la Biblioteca Județeană Constanța

Nu ai găsit subiectul dorit?
Foloseşte căutarea ...

Evenimentul „Biblioteca Vie", în care vă veți întâlni cu „cărți vii", la Biblioteca Județeană Constanța

Cultură 29 Septembrie 2021 / 13:40 795 accesări

Biblioteca Județeană „Ioan N. Roman" ConstanțașiAsociația „Creative Life"organizeazăJoi, 30 septembrie 2021șiVineri, 01 octombrie 2021, orele 16.30-19.30, în holul central al Bibliotecii,evenimentul „Biblioteca Vie",în care vă veți întâlni cu „cărți vii", adică povestitori care se deschid publicului cu propria lor experiență de viață, asemeni unei cărți care-și desfășoară povestea.

„Biblioteca Vie"își propune sa promoveze respectul pentru drepturile omului și demnitatea umană, să atragă atenția asupra diversității umane, cu formele ei de sensibilitate, să stimuleze dialogul și să ne facă mai receptivi la dificultățile pe care o parte dintre semenii noștri le întâmpină în contextul societății actuale.

Astfel,cărțilesunt oameni care se confruntă cu prejudecăți, stereotipuri identitare, etichetări infamante sau depreciative (de gen, de vârstă, de educație, de meserie, de etnie, de religie etc.) și care ar putea fi victime ale discriminării sau excluderii sociale. Fiecare dintre ei are o poveste de spus.

Cititoruleste ascultătorul care trăiește o experiență unică de învățare de la aproapele său. Totodată, cititorul din cadrul unei Biblioteci Vii este o persoană dispusă să confrunte atât prejudecățile celorlalți, cât și pe ale sale.

Cele 21de „cărți vii" care se vor deschide în fața „cititorilor" sunt:

preot, manelist, rrom, aromân, persoană cu dizabilități, persoană cu malformații congenitale, antreprenor, femeie antreprenor, avocat, psiholog, profesor, președinte de ONG, LGBT, voluntar la vârsta a 3-a, jurnalist, persoană cu handicap de vedere, om al străzii, actor, deținut, polițist de penitenciar.

Ele vă invită la dialog și să le cunoașteți poveștile care se ascund în paginile lor.

Evenimentul va fi prezentat deGiulia BizaușiAndrei Șeitan.

Biblioteca Vieface parte dintr-o serie de evenimente artistice și culturale din cadrul proiectului „Open Doors Youth Center", finanţat de Uniunea Europeană prin programul European Solidarity Corps.Ştiri recomandate

12
Pagina a fost generata in 0.1895 secunde