Evitaţi călătoriile în India. Cetăţenii străini trebuie să părăsească statul

Nu ai găsit subiectul dorit?
Foloseşte căutarea ...
Avertizare MAE Evitaţi călătoriile în India. Cetăţenii străini trebuie să părăsească statul
Externe, Turism 06 August 2019 / 15:21 3244 accesări 0 comentarii

Ministerul de Externe avertizează românii care se află sau vor să călătorească în India, că, începând de luni, 5 august, Guvernul de acolo a interzis circulaţia străinilor în mai multe regiuni, iar cei care se află deja acolo trebuie să părăsească statul. MAE vine şi cu câteva recomandări.

„Există factori confirmaţi de risc - evitaţi călătoriile! Ministerul Afacerilor Externe informează cetăţenii români care se află sau doresc să călătorească în Republica India că, începând cu data de 5 august 2019, pe fondul escaladării tensiunilor apărute ca urmare a revocării statutului special al statului Jammu şi Kashmir, guvernul Republicii India a emis un ordin prin care se interzice circulaţia publicului în zonă, serviciile de Internet şi serviciile de telefonie mobilă fiind suspendate în mai multe locuri din stat. Cetăţenii străini nu au acces în zonă, iar cei aflaţi deja în regiune, trebuie să părăsească imediat statul!”, a transmis Ministerul de Externe, într-un comunicat de presă.

MAE vine şi cu o serie de recomandări pentru românii aflaţi deja în India.

„Cetăţenii români aflaţi în Republica India sunt sfătuiţi: să urmărească avertismentele de călătorie de pe pagina web a MAE; să îşi înregistreze prezenţa în Republica India la secţia consulară a Ambasadei României la New Delhi. Totodată, este indicat ca cetăţenii români să evite deplasările în zonele Srinagar, Imphal, Uttar Pradesh şi West Bengal, precum şi locurile aglomerate din localităţile Pune, New Delhi şi Mumbai. Pentru a călători în Sikkim, Arunachal Pradesh şi în Insulele Andaman şi Nicobar, sunt necesare permise emise de guvernul indian. De asemenea, au fost necesare permise şi pentru efectuarea de vizite în Nagaland, Manipur şi Mizoram, dar aceste solicitări sunt în stare permanentă de revizuire şi pot fi eliminate. În acest scop, cetăţenii români sunt sfătuiţi să depună cererile pentru obţinerea acestor permisecu cel puţin trei luni în avans!”, mai transmite ministerul.

Instituţia precizează că „în regiunea de Nord-Est (la frontiera cu Pakistan), precum şi în Jammu şi Kashmir există un pericol major de atacuri teroriste sau de desfăşurare a unor acţiuni ale grupărilor insurgente/separatiste. Totodată, Uttar Pradesh şi West Bengal au fost scena unor atacuri teroriste.În Darjeeling şi Bengalul de Nord se înregistrează periodic greve spontane care conduc la întreruperi în domeniul transporturilor, lipsa aprovizionării cu apa potabilă, închiderea magazinelor şi restricţionarea serviciilor publice în respectivele regiuni. În New Delhi, poliţia locală a instalat puncte de control pe străzi şi în principalele puncte aglomerate din oraş care efectuează controale ale autovehiculelor”.

Cetăţenii români care se deplasează în aceste zone de risc sunt atenţionaţi că posibilităţile de intervenţie ale misiunii diplomatice în astfel de zone sunt reduse! Ministerul de Interne recomandă românilor să îşi încheie asigurare de călătorie, medicală şi de viaţă!

De asemenea, românii care se află în India sunt sfătuiţi să evite deplasările în zonele montane ale Indiei, în timpul musonului. Să evite circulaţia pe timp de noapte, locurile aglomerate, demonstraţiile şi deplasarea în zone izolate ale ţării; să recurgă numai la serviciile de transport oferite de firme de taxi omologate; să păstreze în locuri sigure documentele şi valorile personale, biletele de călătorie banii, cărţile de credit şi să nu le expună în mod vizibil asupra lor sau în maşini. Să încuie maşinile şi să le asigure cu sisteme de alarmă. Să respecte anunţurile sau recomandările autorităţilor locale!

Femeile sunt sfăuite de asemenea să fie prudente în privinţa persoanelor cu care intră în contact sau a locurilor în care se deplasează, deoarece există riscul de a fi agresate fizic sau sexual.

Un alt avertisment al Ministerului de Externe pentru India vizează cazurile de infectare cu virusurile Chikungunya şi Dengue.

„Ministerul Afacerilor Externe informează cetăţenii români care se deplasează în Republica India că, pe fondul ploilor abundente, cu debite peste medie, înregistrate în perioada musonică actuală şi din cauza înmulţirii ţânţarilor, în zona capitalei New Delhi se constată creşteri semnificative ale cazurilor de infectare cu virusurile Chikungunya şi Dengue.Se recomandă cetăţenilor români să manifeste o atenţie sporită la deplasările pe teritoriul Republicii India, ca urmare a riscului ridicat de infectare cu virusurile Chikungunya şi Dengue, afecţiuni cauzate de înţepăturile de ţânţari. Totodată, cetăţenii români sunt sfătuiţi să-şi ia măsuri de precauţie împotriva ţânţarilor (folosirea cremelor de protecţie, îmbrăcăminte adecvată - pantaloni lungi, cămăşi cu mânecă lungă precum şi utilizarea plaselor, la paturi, împotriva ţânţarilor)”, potrivit comunicatului de presă.

Guvernul federal al Indiei a anunţat luni că va revoca statutul special constituţional al regiunii Kashmir şi că intenţionează să restructureze teritoriul disputat.Ştiri recomandate

Pagina a fost generata in 0.2155 secunde